A1 Citycarver

A1 Citycarver sposobnija je verzija Audijevog mališana

Nova verzija najmanjeg modela u Audijevoj ponudi zove se A1 Citycarver, a predstavlja nijansu povišeni A1 s “terenskim” modnim detaljima

Povišeni modeli ukrašeni “ratničkim bojama” i spremniji za vožnju izvan asfalta u Audiju nisu nikakva novost. Štoviše, upravo Audi je prvi slijedio Volvo XC70 sličnom verzijom A6 koja je uvela oznaku Allroad. Danas je u ponudi i slično uređena i jednako nazvana četvorka. No, najmanji A1 još nikad nije bio na taj način dorađen. Do danas. Automobil koji je možda najlakše opisati kao A1 Allroad u Audiju su nazvali A1 Citycarver, svjesni kako mališan vjerojatno nikad neće sići s asfalta.

A1 CitycarverŠto se zapravo promijenilo na automobilu kako bi postao Citycarver? Za početak, razmak od tla je povećan za četiri centimetra. Ovjes jej zaslužan za 3,5 cm, dok je 0,5 cm doprinos 16-colnih kotača. Kupci mogu odabrati kotače od 16 do 18 cola.

Dodatno, A1 Citycarver dobio je i nove odbojnike, kao i drukčiju prednju masku nalik onima na kućnim Q modelima. Pragovi i rubovi blatobrana također su dobili plastične zaštite, a na popisu serijske opreme je i krovni spojler koji inače pripada u paket S-Line. Promjene u unutrašnjosti svode se na ventilacijske otvore, središnju konzolu i vrata koji mogu biti ukrašeni s nekoliko različitih boja.

U prodajne salone novi će Audi A1 Citycarver stići ove jeseni kada će biti poznate i detaljne specifikacije, kao i cijene.