Alfa Romeo, Lancia i DS dobit će rok od 10 godina

Tri marke Stellantisa koje čine premium grupu – Alfa Romeo, Lancia i DS – dobit će 10 godina podrške kako bi svoje poslovanje dovele do profita ili ih više neće biti

Glavni izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares postavio je jasan vremenski okvir za Alfa Romeo, Lanciju i DS, tri marke koje su udružene pod nazivom “premium” u grupi nastaloj udruživanjem PSA i Fiat-Chryslera. Stellantis će ovim markama davati financijsku podršku tijekom sljedećih 10 godina, ali u tom se periodu puno toga mora promijeniti.

Nije poznato koliko će Stellantis novca uložiti u ove tri marke, ali barem je vremensko razdoblje posve jasno. Tavares kaže kako svakoj marki želi dati šansu pod vodstvom snažnog šefa. Kormilo Lancije nedavno je preuzeo Luca Napolitano, koji je posljednjih godina vodio Fiat i Abarth, dok je čelno mjesto Alfa Romea preuzeo bivši šef Peugeota Jean-Philippe Imparato.

“Pod vodstvom snažnih CEO-a moramo svakoj od tih marki dati priliku da definiraju svoju viziju, stvore strategiju i osigurati da mogu koristiti resurse Stellantisa da postignu poslovne rezultate”, kaže Tavares. On im daje 10 godina da razviju i primijene te strategije. “Šefovi marki moraju biti jasni oko obećanja marki, kupaca, komunikacije i ciljeva”, objašnjava Tavares. Naglasak je na modelima koje ove marke planiraju predstaviti u godinama koje dolaze. Prema Tavaresu, ovo daje priliku svakoj marki da napravi nešto drukčije i tako se obrati određenoj skupini kupaca. Još nije dodao nikakve negativne posljedice na ovaj rok, ali jasno je kako će Stellantis ugasiti marke ako ne budu uspješne unutar 10 godina.

Trenutno najviše modela u ponudi ima DS, uključujući jedan električni i nekoliko plug-in hibrida. Alfa Romeo i Lancia imaju drukčiji pristup. U ovom trenutku Alfa Romeo u salonima ima samo Stelvio i Giuliju, a trenutno su u pripremi dva nova modela – Tonale i Brennero. Prvi je već doživio zastoj u planovima jer Imparato nije bio zadovoljan performansama plug-in hibridnog pogona. Iz Lancije ne dolaze još nikakve vijesti, a ta marka trenutno postoji samo na talijanskom tržištu i to samo s jednim modelom, Ypsilon, koji je nedavno malo vizualno osvježen.

Provjerite još

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale kasnit će jer nije dovoljno snažan

Alfa Romeo Tonale ipak se neće naći u salonima početkom sljedeće godine jer novi šef …