EQT Concept

Mercedes EQT Concept je najava buduće T-klase

Mercedes je predstavio EQT Concept, najavu električnog putničkog dostavnjaka koji će na tržište doći s još jednim novitetom, T-klasom

Malo podsjećanja: Mercedes-Benz je u svijet kompaktnih dostavnjaka ušao modelom Citan koji ima i putničku verziju Citan Tourer. Stiže nova generacija tog modela koja će ponovno biti i Tourer, ali u ponudu će doći i luksuzna varijanta koja će biti T-klasa. Od te buduće T-klase dolazi i električna verzija, EQT, a nju najavljuje ovaj koncept.

Ovaj Mercedes EQT Concept drugi je potpuno električni model komercijalnog dijela Mercedesa nakon EQV-a, ali za razliku od njega, na ovom je Mercedes više radio na posebnom izgledu. Kao i njegovi električni rođaci EQA, EQB i EQC, ovaj EQT Concept u osnovi je jednakog oblika kao novi Citan i T-klasa, ali s naglašenim EQ “začinom”. Sprijeda se to posebno ističe u snažno zaobljenom nosu, posebnim tankim LED svjetlima i zatvorenoj ploči na kojoj su zvijezde što zamjenjuje klasičnu masku.

Straga je EQT Concept možda još manje konvencionalan usporedimo li ga aktualnim Mercedesovim komercijalnim programom. LED svjetla u obliku slova C, koja su povezana LED trakom, daju EQT-u poseban i prepoznatljiv izgled. Sve u svemu, Mercedes je uspio uspješno sakriti veze s već predstavljenim Renault Kangoom, iako sličnosti postoje.

Unutrašnjost EQT Concepta izgleda prepoznatljivo za Mercedes i prilično je blizu serijskoj verziji. Dobre vijest za one koji ne vole baš sve podešavati putem ekrana osjetljivih na dodir – zadržani su klasični okretni prekidači za klima-uređaj, kao i za glasnoću audio sustava, primjerice. Na volanu su također klasične tipke. Ekran infotainmenta je relativno malen, ali iza njega se krije Mercedesov sustav MBUX kojim se može upravljati glasom.

Naravno, EQT i T-klasa moraju se od Citan Tourera izdvojiti opremom i korištenim materijalima, primjerice nappa kožom na sjedalima, armaturom presvučenom recikliranom kožom, detaljima u boji, kao i velikim panoramskim krovom. To ne znači da su manje praktični. Srednji red sjedala sastoji se od dva dijela i može se preklapati u dijelovima. Sjedala u trećem redu prilično su prostrana. Ako ih ne trebate mogu se preklopiti što značajno povećava prtljažni prostor.

EQT Concept je dugačak 4,95 metara, širok 1,86 m i visok 1,83 metra. To je svakako duža verzija, a u ponudi će biti i kraća. Standardni Renault Kangoo dug je 4,5 metara, pa toliko možemo očekivati i od kraće verzije njemačkog rođaka. Ta će verzija najvjerojatnije imati pet sjedala.

Što se pogona tiče, on je jednak onom u Kangoou E-Tech Electric. To znači da EQT pokreće elektromotor od 102 KS i 245 Nm koji se strujom napaja iz baterije od 44 kWh. To mu je dovoljno za doseg od 245 km. Baterija se može napuniti za dva sata na punjaču od 22 kW. Jednaki pogon imat će i eCitan i eCitan Tourer.

Mercedes kaže kako će T-klasa na tržište doći 2022. Predstavljanje Citana i eCitana bit će ove godine, a vjerojatno ćemo tada vidjeti i T-klasu, kao i serijsku verziju ovog EQT Concepta, ali na tržište će stići nešto kasnije.

Provjerite još

Auto. broj 86. lipanj 2021.

NOVOSTI Rimac Nevera Opel Grandland BMW Serija 4 Gran Coupe Volkswagen Multivan Kia Sportage VOZILI …