BMW M2

Najmanje 450 KS za novi BMW M2

Uz novi set fotografija kamufliranog automobila doznali smo i nešto o specifikacijama nove generacije BMW-a M2

Iako je stražnji dio novog M2 već javno viđen, BMW je objavio galeriju fotografija s testiranja ozbiljno kamufliranog primjerka. No, nisu samo slike sa staze novost, jer doznali smo još malo detalja o novoj generaciji.

Naravno, znali smo da ga pokreće 3,0 biturbo redni šestocilndraš, a sada BMW najavljuje što od njega možemo očekivati. Prošla je generacija imala 410 KS u izvedbi Competition, a sada Bavarci najavljuju novi M2 u rangu prošlog M2 CS, a tu već govorimo o 450 KS. S tolikom snagom novi BMW M2 snažno ulazi u teritoriji veće braće M3 i M4 koji u osnovi imaju 480 KS. Ostaje pitanje hoće li novi M2 dobiti i verziju CS, jer ona bi imala jednaku snagu kao i veći modeli.

U svakom slučaju, novi će M2 biti ozbiljna zvijer s adaptivnim M ovjesom i kočionim sustavom iz M3 i M4. Kupci će imati priliku i dodatno olakšati auto ako odaberu karbonski krov i posebna karbonska školjkasta sjedala. Isto tako, znamo da će novi modeli biti dostupan s osmostupanjskim automatikom M Steptronic ili sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem.

Službeno će novi BMW M2 biti predstavljen u listopadu, a na tržište stiže na proljeće sljedeće godine.

Provjerite još

BMW M3 Touring

Konačno je stigao prvi BMW M3 Touring

BMW se već više od dva desetljeća igra idejom M3 u karavanskom obliku, ali tek …