BMW Serija 3

BMW Serije 3 osvježen izvana i iznutra

BMW Serije 3 doživio je facelift, odnosno kako to u Munchenu zovu “‘Life Cycle Impulse”. Bez brige, G20 LCI, kako je interno označen, nije dobio “preveliku” masku Serije 4

Zapravo je bilo očekivano da Serija 3 ne dobije masku sa Serije 4. Ne samo što je to bilo vidljivo i na špijunskim fotografijama koje su se pojavljivale na internetu, već je to i logičan korak za marku koja ulaže dosta truda da im se linije proizvoda dovoljno razlikuju. Dok je sportskija Serija 4 malo hrabrijeg izgleda, Serija 3 je konzervativnija i predstavlja klasične vrijednosti u BMW-ovoj ponudi.

Novo lice Serije 3 sada ima tanja i elegantnija svjetla, a gornji i donji dio su postali jednaki. Nova su i dnevna LED svjetla u obliku slova L. Između svjetala je maska koja sada ima dvostruke prečke. Straga su promjene manje. Svjetla su ostala jednaka, promijenjeni su tek manji detalji, a ispušne cijevi, koje su i dalje s obje strane, sada su nešto većeg promjera.

Unutrašnjost je doživjela vidljivije promjene. Glavna novost je kombinacija ekrana koji pripadaju Operativnom Sustavu 8, posljednjoj generaciji infotainmenta bavarske marke. Instrumenti ispred vozača su dijagonale 12,3 inča, dok je s njegove desne strane ekran od 14,9 inča. Veći je ekran osjetljiv na dodir, ali sustavom se može upravljati i okretnim prekidačem iDrive. Oba ekrana povezana su u jednu vizualnu cjelinu koja je pak postavljena na armaturu kao zaseban element. Nažalost, klasične tipke za kontrolu klima-uređaja su nestale i klimom se upravlja putem središnjeg ekrana, a nestali su i ostali prečaci izvan ekrana.

Umjesto ručice mjenjača sada je tu malena tipka za odabir smjera vožnje i to u svim modelima, budući da je nova Serija 3 dostupna isključivo s automatskim mjenjačem. Stupnjevi se mogu mijenjati i polugicama sa stražnje strane volana, što je sada dio serijske opreme, a ne doplata kao ranije.

Ponuda motora ostala je praktično neizmijenjena, uključujući i široku paletu plug-in hibrida. Najveća promjena je kod modela 330i koji je ugradnjom drukčije ispušne grane postao učinkovitiji, ali je putem “izgubio” 13 KS, pa sada razvija 245 KS, uz jednakih 400 Nm najvećeg okretnog momenta.

BMW planira službeno lansirati novu Seriju 3 već u srpnju.

Provjerite još

BMW M3 Touring

Konačno je stigao prvi BMW M3 Touring

BMW se već više od dva desetljeća igra idejom M3 u karavanskom obliku, ali tek …