Renault Scenic Vision

Renault Scenic Vision najavljuje zanimljivu budućnost

Renault Megane E-Tech Electric tek je prvi u nizu električnih modela na istoj platformi, a što slijedi najavljuje Renault Scenic Vision

Mislili ste da je Renault Scenic mrtav? Prevarili ste se. Ime će od 2024. oživjeti na električnom modelu koji će nalikovati na prikazani Scenic Vision. Nije više monovolumen, već crossover koji će se za kupce natjecati s modelima kao što su Vokswagen ID.4, Škoda Enyaq, Kia EV6 i Hyundai Ioniq 5. Serijski model već postoji i poslužio je kao osnova z izradu ovog koncepta. Zamislite li ga bez neobičnih kotača i s malo “normalnijim” svjetlima i vidjet ćete automobil koji će biti predstavljen 2024.

Po pitanju izgleda donosi dosta zanimljivosti. Renault dalje razvija svoj dizajnerski jezik koji naziva “Sensual Tech”. Ono što vidimo na ovom konceptu može se nazvati “manje Sensual, više Tech”, jer su zaobljeni oblici s Meganea E-Tech i Australa ustupili mjesto ravnim površinama i oštrim rubovima. Svjetla su postala dvodijelna, gdje je jedan dio horizontalan, a drugi manje-više vertikalan. To ćemo vidjeti i na serijskom Scenicu E-Tech Electric, kao i na drugim budućim Renaultovim modelima. Pitanje je što će biti s kotačima. Oni su aktivni i imaju ventile koji se mogu otvoriti pri brzinama ispod 10 km/h kako bi se kočnice hladile. Na višim se brzinama zatvaraju i pomažu aerodinamici.

Renault Scenic Vision dug je 4,49 metara, širok je 1,9 metara, a visok 1,59 metara. Međuosovinski razmak je 2,84 metra. Time je nešto duži od aktualnog Scenica s pet sjedala, ali je i značajno kraći od Grand Scenica. Iako ova usporedba nema previše smisla jer, osim imena, ovaj automobil zapravo nema ništa zajedničko s aktualnim Scenicom.

Unutrašnjost je oblikovana futuristički, iza vrata koja se otvaraju nasuprotno, bez B-nosača, su prekrasna integrirana sjedala, ravan pod i osjećaj prostranosti. Renault jasno kaže kako je, za razliku od vanjštine, ovo više konceptna vizija budućnosti, jednako kao i pogonski sklop.

Pogon je električni, ali elektromotor se napaja energijom iz dva različita izvora. Baterija je kapaciteta 40 kWh, što je otprilike polovica onog što je u ovom segmentu uobičajeno. Ideja iza toga je da manja baterija znači manje sirovina za izradu i manji utjecaj na okoliš. Ona je dovoljna za oko 250 kilometara. Drugi izvor energije su vodikove ćelije goriva od 15 kW. Na dva i pol kilograma vodika automobil može prevaliti još 250 kilometara, pa je tako doseg oko 500 km. Zanimljiva kombinacija za koju Renault zasad ne planira komercijalnu upotrebu, ali pokazuje kako nije otpisao vodik kao alternativu fosilnim gorivima.

Za serijsku verziju koja dolazi 2024. očekujemo samo klasične baterije, a s obzirom na veličinu automobila imat će puno sličnosti s Nissan Ariyom u tom pogledu. Ona je dostupna u rasponu od 218 do 394 KS, s prednjim pogonom ili pogonom na sve kotače i s baterijama od 63 i 87 kWh.

Provjerite još

Rusi ponovno proizvode automobile

Ruski AutoVaz ponovno je započeo proizvodnju Lade Granta, početnog modela i to s tehničkim specifikacijama …