Corvette

Chevrolet Corvette Stingray Convertible

Chevrolet Corvette Stingray ima krov koji se može skinuti, a prava kabrio verzija koristi šest elektromotora za otvaranje krova

Sredinom ove godine Chevrolet je predstavio posve novu generaciju Corvette Stingray, a tada smo vidjeli i model bez krova, ali on je tada bio daleko od serijske verzije. Danas je službeno predstavljena Chevrolet Corvette Stingray Convertible.

Kod posljednje smjene generacija Corvette je u potpunosti promijenila koncepciju, njezin V8 motor iz nosa se preselio iza sjedala. Zanimljiva činjenica: nova je Corvette u osnovi razvijana kao kabriolet i to je razlog iz kojeg “obična” verzija tvrdi krov koji se može ručno skinuti. Kabriolet, s druge strane, ima električno sklopivi krov koji pokreće šest elektromotora. Otvara se ili zatvara za 16 sekundi do brzine od 48 km/h. Stražnji dio ove verzije jasno se razlikuje od “obične” Corvette. Krov je serijski obojen u boju karoserije, a na popisu opcija je verzija obojena poput karbona.

Motorizacija je ostala jednaka što znači da i Corvette Stingray Convertible pokreće 495 KS i 636 Nm snažan središnje postavljen V8 motor čija se snaga prenosi putem osmostupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h Corvette treba oko tri sekunde.

Na domaćem tržištu kabrio verzija Corvette je oko 7500 dolara skuplja od “obične”.

Provjerite još

Chevrolet Corvette

Novi Chevrolet Corvette upoznat ćemo 18. lipnja

Američka legenda, Chevrolet Corvette u novom će izdanju po prvi puta imati središnje postavljen motor, …