Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross u novom ruhu siže u lipnju

Značajno osvježenog izgleda i s novostima i u unutrašnjosti, novi Citroen C3 Aircross na tržište stiže u lipnju ove godine

Godinu dana nakon predstavljanje aktualne generacije modela C3 Citroen je predstavio kompaktni crossover C3 Aircross. Prošle je godine vizualno osvježen C3, pa je tako, logično, sada došlo vrijeme za ovježavanje C3 Aircrossa.

Promjene za Citroen C3 Aircross nešto su smjelije i opsežnije nego kod manjeg brata. Naravno, ima i sličnosti. Prije svega se to odnosi na kromirane trake koje se šire do svjetala iz središnje postavljenog logotipa marke. Svjetla su i dalje ostala “na dva kata”, ali dok je u tom dijelu C3 suptilno redizajniran, Aircross je potpuno izmijenjen. Donja svjetla, nekoć velika i kvadratna, zamijenjena su manjim pravokutnim svjetlima koja se nastavljaju na novu masku. Svjetla su sada potpuno LED. Donji dio maske je narastao i C3 Aircross dobio je velika “usta”. Straga promjena praktično nema.

Unutrašnjost je ostala u osnovi jednaka, uz jednu veliku promjenu. Infotainment sustav nije samo drukčijeg izgleda, već sada ima ekran od devet inča, umjesto dosadašnjih sedam. Isto tako, nema više prečica na njegovim rubovima. Po prvi put, C3 Aircross je dobio sjedala Advanced Comfort koja poznajemo iz C5 Aircrossa i novog C4. Citroen je promijenio i oblik pretinca između sjedala.

Novi Citroen C3 Aircross nudi više mogućnosti personalizacije. Broj ponuđenih boja karoserije povećan je na sedam, a tu su i četiri paketa izgleda koji dodaju obojene detalje zaštitnim pločama, C-nosaču, poklopcima retrovizora i drugim dijelovima. Krov može biti bijeli ili crni. U ponudi su i novi 16 i 17-colni kotači. Nove kombinacije boja napravljene su i za unutrašnjost. Tako je novost razigrana tema s plavom tkaninom i motivima double chevrona.

Osvježeni C3 Aircross u prodajne salone stiže u lipnju. Kupci će moći birati između tri motora. Benzinci su PureTech trocilindraši od 110 i 130 KS. Slabiji dolazi s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva, dok je snažniji dostupan samo s automatikom s jednakim brojem stupnjeva. Dizelaš je BlueHDi od 110 KS koji je moguće dobiti s oba mjenjača.

Provjerite još

Citroen C5 Aircross

Osvježeni Citroen C5 Aircross

Novi je Citroen C5 Aircross vizualno osvježen i usklađen s aktualnim kućnim dizajnerskim trendovima Citroen …