Škoda Fabia

Na proljeće stiže nova Škoda Fabia

Nova Škoda Fabia stiže uskoro, a češka je marka podijelila i prvu fotografiju svog uskoro najmlađeg modela u ponudi

Aktualna Škoda Fabia nije na tržištu ostala baš dugo. Dok su prethodne generacije trajale oko osam godina, ova generacija dobit će nasljednika već nakon šest godina u prodaji. Razlog je prije svega tehnološke naravi. Fabia još nije na najnovijoj verziji platforme MQB A0, na kojoj su već Volkswagen Polo i Seat Ibiza. Škoda ne želi više čekati, pa najavljuje predstavljanje nove Fabije već ovog proljeća. Zahvaljujući novoj platformi nova će Fabia dobiti veću krutost karoserije, a i narast će u svim smjerovima. Škode se uvijek mogu pohvaliti velikim prtljažnicima, a Fabijin će narasti za 50 litara u odnosu na prethodnicu.

Najavu nove generacije prati i prva fotografija, zapravo teaser, automobila obavijenog dimom. Po pitanju izgleda, koliko se može vidjeti, nema velikih iznenađenja, ali nismo ih niti očekivali. Po pitanju tehnike možemo očekivati kako će Fabia krenuti istim putem kao i Polo i Ibiza. Najvjerojatniji motori u ponudi bit će 95 i 110 KS snažne verzije 1,0 TSI motora, iako je moguće da se pojavi i “već od” verzija sa 80 KS snažnim MPI motorom. Tko zna, možda Škoda u pozadini radi i na novoj Fabiji RS koja bi mogla dobiti 2,0 TSI od 200 KS koji se ugrađuje u Polo GTI. Sanjati je dopušteno.

One koji posebno cijene praktičnost razveselit će to što će i nova generacija imati karavansku verziju Combi. To je neobično, jer karavani su u tom segmentu gotovo izumrli. Nažalost, za novu Fabiju Combi trebat ćemo pričekati do 2023., dokad će stara ostati u ponudi.

Provjerite još

Pet klasičnih Škoda u novom ruhu

Pod naslovom “Preobražaj ikona” Škoda je svojim dizajnerima dala da oslobode svoju kreativnost i pokažu …