Citroen C4

Citroen C4 potpuno je promijenio koncept

Dva tjedna prije velike premijere upoznali smo novi Citroen C4, ali zasad samo iznutra i izvana. Na tržištu će se naći do kraja ove godine

Nakon kratke kampanje teaserima predstavljen je potpuno novi Citroen C4. Očekivano, francuska marka za poznato je ime odabrala posve novi put. Odbačen je oblik klasičnog kompakta i karoserija je malo podignuta. Kao i prva generacija C4 Coupea, novi ima padajuću liniju krova koja završava posebnom stražnjicom koju je teško opisati. Široki stražnji spojler optički dijeli stražnji prozor na dva dijela i onda se posebnim linijama povezuje s visoko postavljenim svjetlima. Sprijeda je malo poznatije lice – uske LED trake i samostalna glavna svjetla. Ukrasna traka nalik na slovo X sve to vizualno povezuje.

Unutrašnjost je također prikazana. Prevladavaju jednostavne linije, a središnje mjesto zauzima veliki ekran multimedije, a još je jedan iza volana na kojem se prikazuju instrumenti. Čini se kako su u Citroenu slušali prigovore korisnika, pa su izdvojili kontrole klima-uređaja u klasične tipke.

Iako je Citroen C4 pokazan iz svih kuteva, Francuzi su nešto sačuvali i za pravu premijeru. Ne znamo još ništa o specifikacijama. Poznato je da će ga pokretati benzinski, dizelski i električni motor i to je zasad to. Saznat ćemo više 30. lipnja. Citroen je već objavio kako će novi C4 na tržište stići u drugoj polovici godine.

Provjerite još

Ljetna akcija za klub vjernosti Citroen zauvijek

Citroen je pripremio ljetnu akciju na filtere i krovne nosače namijenjene članovima kluba vjernosti Citroen …