BMW M5 Competition

BMW M5 novog lica i stražnjice, ali bez više snage

Nakon obične Serije 5 i legendarni BMW M5 također je dobio novo lice i stražnjicu. To se odnosi i na M5 Competition, ali bez povećanja snage

Onima koji su se nadali još većoj snazi u novom M5 nisu ispunjene želje, ali s obzirom da obični BMW M5 ima 600 KS, a verzija Competition 625 KS. To znači da i dalje do 100 km/h stiže za 3,4 sekunde, odnosno 3,3 s kao Competition, a da mu do 200 km/h treba 11,1 s, odnosno 10,8 sekundi. Competition je i dalje sportskiji u brojnim elementima, uključujući i sedam milimetara manji razmak od tla. 4,4-litreni Twinpower Turbo V8 i dalje pokreće sve kotače, osim ako vozač nije odabrao opciju stražnjeg pogona u podešenjima.

Ipak, ispod lima ipak ima nekih promjena, budući da je Competition dobio amortizere od novijeg M8 Gran Coupea. Oni bi trebali doprinijeti upravljivosti, ali i dodati na udobnosti kada se to od njih traži. Takva su podešavanja lakša nego prije zahvaljujući načinima rada, također prenesenima iz M8. Lako je prebacivati između različitih postavki koje ste ranije odabrali prema svom ukusu.

U ostalim dijelovima za M5 vrijede iste promjene kao i za običnu Seriju 5. Tu su, naravno, nova prednja i stražnja svjetla, kao i posebni prednji i stražnji odbojnik. Stražnji se nije puno promijenio, a sprijeda su uočljivi drukčiji usisnici zraka. Veća maska osvježene Petice na M5 je ispunjena dvostrukim prečkama koje su karakteristične za M proizvode danas. Novi su i 20-inčni kotači, kao i dvije boje karoserije u ponudi – Brands Hatch Grau and Motegi Rot.

Provjerite još

BMW M4

BMW M4 sa 510 KS pod poklopcem stiže u rujnu

Novi BMW M4 se pojavio na prvoj fotografiji na internetu, nešto ranije od BMW-ovog plana, …