Seat Ateca

Seat Ateca u novom ruhu stiže nakon ljeta

Nakon  uspješne četiri godine na tržištu Seat Ateca je doživjela uglavnom vizualno pomlađivanje, dok je tehnika ostala kao i prije

Nakon otprilike četiri godine u Seatu su zaključili kako je vrijeme za osvježavanje Atece. Rezultat je prije svega kozmetičke naravi, praktično bez tehnoloških izmjena. Najveća promjena u izgledu je, očekivano, sprijeda. Ateca je dobila novu masku i, sada standardna, potpuno LED svjetla. Ovakav stil prednjeg dijela već smo upoznali na modelima Tarraco i Leon. Izmijenjen je i prednji odbojnik. Promjene su manje straga. LED svjetlosni sklopovi dobili su dinamičke pokazivače smjera, a natpis Ateca ispisan ne novim Seatovim fontom. Odbojnik je također izmijenjen u detaljima.

U unutrašnjosti je novi upravljač, a i infotainment je doživio značajno unaprjeđenje, pa može “zrcaliti” bežično pametne telefone. Na popisu opcija je novi 9,2-inčni ekran osjetljiv na dodir. Sigurnosna oprema je bogatija. Seat Ateca vozaču pomaže na razne načine pomoću prediktivnog adaptivnog tempomata, pomoći u nuždi, senzora vozila u mrtvom kutu, parking asistenta i pomoći pri izlasku s parkinga.

U ponudi motora nema novosti. Benzinska se ponuda i dalje sastoji od 1,0 TSI-ja sa 110 KS, 1,5 TSI-ja sa 150 KS s ručnim ili DSG mjenjačem, 2,0 TSI motora od 190 KS s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. U ponudi je i 2,0 TDI motor sa 115 ili 150 KS.

Ateca je bila prvi Seatov SUV, a slijedili su ga manja Arona i veći Tarraco. To se pokazalo kao uspješna politika – prošle godine 44 posto prodaje odnosilo se upravo na SUV-ove. Kada se pojavila, Ateca je osvojila i AUTOBEST 2017., europsku titulu “The Best Buy Car of Europe in 2017.” – Najpovoljnija kupnja u Europi 2017. Do danas je prodano 300.000 primjeraka. Nova Seat Ateca u prodajne salone stići će nakon ljeta.

Provjerite još

Seat Leon

Novi Seat Leon više je od španjolskog Golfa

Novi Seat Leon predstavljen je u Martorellu. Španjolska marka obećava široku paletu motora i moderne …