Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo Giulia postat će električna limuzina

Alfa Romeo Giulia pri kraju je svojeg životnog vijeka, a prvi čovjek tvrtke Jean-Philippe Imparato kaže kako će joj nasljednica biti potpuno električna

U nedavnom razgovoru s britanskim Auto Expressom glavni izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato rekao je dosta o budućnosti slavne talijanske marke, pa tako i da Giulia vjerojatno u budućnosti neće uopće imati motore s unutrašnjim izgaranjem. To i nije tako veliko iznenađenje jer, kako Imparato objašnjava, Alfa Romeo od 2027. planira samo električne modele. Ako se nasljednik Giulije pojavi u sljedećih nekoliko godina logično je da bude potpuno spreman za električnu budućnost marke. “Automobil je jednostavno prekrasan, tako da postoji budućnost za ovu vrstu automobila, ali to će biti elektrificirana budućnost. To vjerojatno znači 100 posto električni auto za Alfa Romeo”, objašnjava Imparato.

Alfa Romeo će za novu Giuliju najvjerojatnije koristiti platformu STLA Large koju razvija Stellantis. Plan je da ta platforma koristi baterije od 101 do 118 kWh i da omogućuje doseg od minimalno 800 kilometara. Imparato obećava kako će nasljednica Giulije biti dostojna zamjena aktualnog modela: “Čak i ako ima tonu baterija u sebi, želim prenijeti ideju okretnosti. To je ključno za Alfa Romeo i na tome gradimo dalje.”

To je bez sumnje veliki izazov za talijansku marku, jer električni automobili nisu baš poznati po okretnosti. Imparato ide dalje i kaže kako razmišljaju o verziji Quadrifoglio, ako to bude imalo smisla. Ako ne uspiju napraviti dovoljno dobar električni auto da opravda to ime, tada ga neće biti.

Provjerite još

Alfa Romeo, Lancia i DS dobit će rok od 10 godina

Tri marke Stellantisa koje čine premium grupu – Alfa Romeo, Lancia i DS – dobit …