Grupa PSA

Hoće li se spojiti Grupa PSA i Fiat Chrysler?

Fiat Chrysler Automobiles i Grupa PSA pregovaraju o spajanju iz čega bi nastala jedna od najveći automobilskih grupacija na svijetu

Nakon što su se u medijima pojavile špekulacije o pregovorima Fiat Chryslera i PSA Grupe obje su korporacije potvrdile kako već neko vrijeme razgovaraju o mogućem udruživanju snaga.

PSA je objavila izjavu koja kaže: “Nastavno na nedavne izvještaje o mogućim poslovnim kombinacijama između Grupe PSA i Grupe FCA, Grupa PSA potvrđuje kako su u tijeku razgovori usmjereni prema stvaranju jedne od najvećih automobilskih grupacija na svijetu.” Slična izjava stigla je i iz FCA: “Nastavno na nedavne izvještaje o mogućim poslovnim kombinacijama između Grupe PSA i Grupe FCA, Fiat Chrysler Automobiles NV potvrđuje kako su u tijeku razgovori usmjereni prema stvaranju jedne od najvećih automobilskih grupacija na svijetu. FCA nema ništa više dodati u ovom trenutku.”

Potencijalni spoj bi stvorio automobilskog diva vrijednog oko 50 milijardi eura u koji bi bile uključene neke od najvećih svjetskih marki. Pod kapom FCA su Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Chrysler, Lancia i Ram, dok PSA uključuju Peugeot, Citroen, DS i Opel.

FCA već neko vrijeme traži partnera. Ranije ove godine pregovarali su s Renaultom, ali nisu uspjeli doći do dogovora. Prvi čovjek PSA Carlos Tavares vodio je kupnju Opela, a namjera mu je proširiti korporaciju ili kroz partnerstvo ili novom kupnjom. U posljednje se vrijeme priča o namjeri o kupnji Jaguar Land Rovera, a već je i ranije bilo razgovora s FCA.

Provjerite još

PSA

Grupa PSA zatvara tvornice u čitavoj Europi

Grupa PSA zatvara svoje europske tvornice na na neko vrijeme. Prema sadašnjim planovima 12 pogona …