Hoće li struja “ubiti” Renault Clio R.S.?

Renault Clio R.S. vrlo bi lako mogao otići u povijest, a njegovo mjesto zauzeti sportska verzija električnog modela Zoe

Prema pisanju britanskog Auto Expressa čini se kako bi sportska verzija električnog Renaulta Zoe mogla dobiti prednost ispred nove generacije Clia R.S. Ta tvrdnja zasnovana je na izjavama Alija Kasaija koji je u Renaultu zadužen za planiranje proizvoda.

Prema Kasaiju, Renault mora pomno pratiti aktualne trendove kod razvoja novih sportskih modela. Po njemu, Renault Sport mora biti inventivan. Čini mu se kako nije izvedivo imati novu sportsku verziju Clija u skladu s aktualnim standardima CO2. Zbog toga bi sportska verzija Zoea bila bolji izbor za Renault Sport. “Renault Sport je ozbiljan igrač. Kakve će biti performanse? Koliki će biti doseg i kako će se ponašati na stazi? Auto mora biti sportski, ali ne želimo model koji može napraviti jedan krug na stazi i ići na punjenje”, komentirao je Kasai.

Renault je 2017. na salonu u Ženevi prikazao koncept Zoe e-Sport, malenog električnog trkača s dva motora koji su zajedno razvijali 463 KS i 640 Nm. Plava je neman bila sposobna za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde i postizanje najviše brzine od 209 km/h.

Provjerite još

Renault Captur

Novi Renault Captur stiže do kraja godine

Renault Captur nije bio samo jedan od prvih malih crossovera, koji je 2013. najavio njihov …