Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 prvi je član nove električne obitelji

Ovo je Hyundai Ioniq 5, potpuno novi električni crossover s elementima retro dizajna i obećavajućim specifikacijama

Hyundai 45 Concept predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu 2019. konačno je dobio svoju proizvodnu verziju u obliku modela Ioniq 5. Hyundai Ioniq 5 prvi je član nove obitelji Ioniq i prvi automobil koji koristi novu modularnu platformu E-GMP razvijenu za električne modele. Vrlo važan model za Hyundai i Kiju.

Dimenzijama je Ioniq 5 teško smjestiti u Hyundaijevu aktualnu ponudu. Automobil, koji Hyundai opisuje kao crossover, dug je 4,64 metra i ima međuosovinski razmak od puna tri metra. To ga čini dužim od novog Tuscona (4,5 metara), dok mu je međuosovinski razmak puna 23 centimetra duži od onog na Santa Feu. Toliki razmak između osovina, usporediv s Mercedesom E-klase, i ravna podnica omogućuju jako puno prostora u kabini. Bez obzira na verziju, prtljažnik uvijek ima 531 litru. Uz njega, tu je još i mali spremnik sprijeda – 57 litara u verziji sa stražnjim pogonom, a 24 litre kod pogona na sve kotače.

U principu, Hyundai Ioniq 5 ima pogon na stražnje kotače, ali u ponudi je i verzija s pogonom na sve kotače. Obje su dostupne s baterijom od 58 li od 72,6 kWh. Početna verzija ima manju bateriju i 170 KS i 350 Nm snažan elektromotor koji pokreće stražnje kotače. On od 0 do 100 km/h ubrzava za 8,5 sekundi. Oni koji kombiniraju manju bateriju i pogon na sve kotače dobit će 172 KS i 255 Nm snažan elektromotor straga i 88 KS i 350 Nm snažan motor sprijeda. Ukupna snaga je 235 KS i 605 Nm što je dovoljno za ubrzanje od 6,1 sekunde. Uz veću bateriju dolaze i snažniji motori. Verzija sa stražnjim pogonom raspolaže sa 218 KS i 350 Nm što je dovoljno za 7,4 sekunde do 100 km/h. Ioniq 5 s pogonom na sve kotače uz ovu bateriju ima zajedničku snagu elektromotora od 306 KS i 605 Nm najvećeg okretnog momenta, a do stotke ubrzava za 5,1 sekundu. Najviša brzina svih verzija ograničena je na 185 km/h.

Hyundai obećava doseg od 470 do 480 kilometara, ali točne brojke još drži u tajnosti. Važno je reći da Ioniq 5 može koristiti punjenje na 400 i 800 V. Na brzom punjaču od 350 kW od 10 do 80 posto može se napuniti za 18 minuta. Pored toga, Ioniq 5 može puniti i razne uređaje, ali i električne bicikle, pa čak i automobile snagom od 3,6 kW putem veze V2L (Vehicle to Load). Jedan konektor za to je izvana, a drugi kod stražnjih sjedala.

Unutrašnjost Ioniqa iznimno je jednostavno i čisto uređena. Ispred vozača je 12,3-inčni ekran, vizualno spojen s još jednim ekranom jednake veličine namijenjenom infotainmentu. Ispred vozača je i veliki head-up displej. U unutrašnjosti su korišteni “ekološki podobni” materijali poput plastike od recikliranih PET boca i vune. Interijer može biti u četiri kombinacije boja, a u ponudi su veliki stakleni krov, kao i krov sa solarnim ćelijama.

Prvi primjerci Ioniqa 5 kupcima će biti isporučeni ovog ljeta, a cijene još nisu poznate. Kao što smo spomenuli u uvodu, Ioniq 5 je prvi model obitelji Ioniq. U planu su ioniq 6 i Ioniq 7, sportska električna limuzina i veliki SUV.

Provjerite još

Hyundai Kona N

Hyundai Kona N mogla bi imati čak 280 KS

Već neko vrijeme znamo da je Hyundai Kona N u pripremi, a sada su objavljene …