Nissan Qashqai

Nissan Qashqai treće generacije stiže ovog ljeta

Prvi Nissan Qashqai započeo je eru crossovera, a sada je predstavljena njegova treća generacija. Prvi primjerci kupcima će stići ovog ljeta

Od predstavljanja prve generacije Qashqaija on je jedan od najuspješnijih Nissanovih modela u Europi i Japanu, a smatra se i začetnikom modernih crossovera. Sada je pred nama treća generacija koja donosi novi izgled i pregršt modernih tehnologija.

Novi se Nissan Qashqai mora svidjeti širokom krugu kupaca, pa je Nissan zauzeo konzervativan pristup dizajnu. Qashqai se uglavnom nastavlja na izgled prethodnika, samo moderniji i “utegnutiji”, a vidljive su i neke poveznice s američkim modelom Rogue. Sprijeda se ističu svjetla u dva dijela između kojih je velika maska s kromiranom trakom u obliku slova V, nešto što Nissan naziva V-Motion. Gornja, dnevna LED svjetla u obliku bumeranga visoko su postavljena i gotovo odvojena od tankih glavnih svjetala. Glavna su svjetla LED, dok su LED matrična svjetla na popisu opcija. Stražnji svjetlosni sklopovi slični su onima na konceptnom IMQ predstavljenom prošle godine, a između njih je veliki natpis Qashqai.

Novi Qashqai prvi je europski Nissan baziran na platformi CMF-C Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Ovu modularnu platformu već koristi američki Nissan Rogue koji bi se s vremenom trebao pojaviti i u Europi pod nazivom X-Trail. Istu će platformu koristiti sljedeće generacije Renaulta Megane i Kadjar. Jedna od njezinih prednosti je i manja masa, što je bilo iznimno važno inženjerima pri konstrukciji Qashqaija, budući da novi model, za razliku od prethodnika, dolazi s težim elektrificiranim pogonskim sklopovima. Korištenjem više aluminija i ultra čvrstog čelika na kraju je rezultiralo 60 kilograma lakšom karoserijom, uz 41 posto povećanja čvrstoće. Veća čvrstoća doprinosi i dinamičnosti, zajedno s novim ovjesom. Verzije s pogonom na sve kotače straga imaju torzionu osovinu, dok one s prednjim pogonom imaju multilink.

Unutrašnjost Qashqaija, očekivano, nema praktično nikakve veze s prethodnom generacijiom. Logično, jer stari model nije radikalnije moderniziran od 2013. Središnje mjesto u unutrašnjosti zauzima 9-inčni ekran infotainmenta koji “izviruje” iz armature i otprilike je u ravnini s instrumentima. Ovisno o verziji, Qashqai može imati i 12,3-inčni ekran umjesto klasičnih analognih instrumenata. Na popisu opcija je i head-up displej promjera 10,8 inča.

Kupci modela s automatskim mjenjačem uzalud će tražiti klasičnu ručicu. Zamijenio ju je maleni selektor, a u verzijama s pogonom na sve kotače ispod njega je okretni prekidač kojim se biraju različiti režimi pogona. Nissan kaže kako je kvaliteta upotrijebljenih materijala značajno veća, a i paketi opreme su bogatiji.

Što se tiče sigurnosti, poznati Nissanov sustav ProPilot dodatno je proširen sustavima predviđanja sudara sprijeda i pametnim sustavom koji prati vozila u mrtvom kutu. Sustav koji upozorava na nadolazeća vozila prilikom isparkiravanja dobio je i automatsko kočenje, a Qasqai ima i sustav koji ga sam parkira.

Promjena generacije automobila obično rezultira značajnim povećanjem dimenzija, ali to kod Qashqaija nije slučaj. U dužinu je narastao tek za 3,5 centimetra, na 4,43 metra. Proširio se za 3,2 cm, a međuosovinski razmak je dva centimetra veći. Do većeg prostora za noge i glave putnika straga došlo je pametnijom konstrukcijom, a malo je narastao i prtljažnik koji sa 504 litre ima 74 litre više nego prije.

Kao prvo, električnog Qashqaija neće biti. Za električni SUV ove klase u Nissanu će biti zadužena Ariya. Ipak, Qashqai dolazi isključivo e elektrificiranim pogonskim sklopovima. Najzanimljiviji je e-Power. On je uvijek pokretan elektromotorom, ali ima benzinski motor koji puni malu bateriju od 2kWh čim 190 KS i 300 Nm snažan elektromotor koji pokreće prednje kotače to treba. Naravno, s takvom baterijom samo na struju Qashqai može prevaliti tek kilometar do dva. Nissan kaže kako je prosječna potrošnja Qashqaija e-Power 5,3 litre benzina na 100 kilometara.

Benzinski motor je 1,5-litreni od 157 KS, a nastao je na osnovi dvolitrenog motora promjenjive kompresije koji je Nissan predstavio prije nekoliko godina. Prema Nissanu, e-Power pogonski sklop ima nekoliko prednosti ispred klasičnih hibrida. Elektromotor ima odziv na gas jednak klasičnom električnom automobilu. Nema osjetne promjene kod prebacivanja između benzinskog i električnog motora kao kod običnih hibrida. Ovaj sustav, barem na papiru, ima i linearno ubrzanje poput električnog automobila. Isto tako, benzinskim motorom automobil upravlja sam što znači da on uvijek radi u najefikasnijem mogućem režimu što smanjuje potrošnju.

Pored e-Powera, u ponudi su i dva benzinska motora s 12-voltnim sustavom blagog hibrida. Riječ je o daljnjem razvoju dobro poznatog 1,3-litrenog benzinca koji koriste Nissan, Renault i Mercedes-Benz. Slabija verzija 1,3 DIG-T motora ima 140 KS i 240 Nm i uvijek dolazi s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva te isključivo s prednjim pogonom. Snažnija verzija razvija 158 KS i 260 Nm, a dostupna je i s automatskim mjenjačem kada ima 10 Nm više. Mjenjač je bezstupanjski CVT koji simulira “prave” brzine, kakav se ugrađuje i u Juke, s time da je sada nešto brži u izmjenama. Ovaj snažniji motor jedini je u Qashqaiju dostupan s pogonom na sve kotače.

U prodajne salone novi Nissan Qashqai stiže ovog ljeta.

 

Provjerite još

Nissan Navara

Nissan Navara temeljito je osvježena

Nissan Navara je doživjela značajne vizualne promjene izvana i iznutra, a može se pohvaliti i …