Kia Optima prikazana u Koreji kao K5

Kia K5 posljednjih je devet godina jednak kao i europska Kia Optima. U Koreji je predstavljena nova generacija koja u Europu stiže polovicom 2020.

Kia je u Južnoj Koreji prikazala prve slike novog modela K5, a budući da je taj model još od 2010. jednak automobilu koji mi u Europi poznajemo kao Optimu, možemo zaključiti da će nova generacija Optime biti upravo ovakva.

To je dobra vijest, jer dizajneri se nisu suzdržavali u oblikovanju novog modela. Velika je limuzina u potpunosti iznova dizajnirana. Nekoć agresivni nos postao je elegantniji, a jednakom dojmu doprinosi i kromirana traka koja se proteže od A-nosača, čitavom bočnom linijom krova, preko poklopca prtljažnika i do drugog A-nosača. Stražnja su svjetla veća i spojena u jednu cjelinu.

Kia još uvijek skriva detalje, ali znamo kako je K5 dug 4905 mm, što je 50 mm više od aktualne generacije. U širinu je narastao za 25 mm (1866 mm), a visina je manja za 20 mm (1445 mm). Međuosovinski je razmak 2850 mm. Novi će K5 krenuti u prodaju u Južnoj Koreji već sljedećeg mjeseca. Očekujemo kako će Kia Optima u Europu stići sredinom sljedeće godine.

Provjerite još

Kia Sportage

Predstavljena je nova Kia Sportage

Nova Kia Sportage pete generacije prikazana je na prvim fotografijama izvana i iznutra, ali Korejci …