Kia Sportage

Predstavljena je nova Kia Sportage

Nova Kia Sportage pete generacije prikazana je na prvim fotografijama izvana i iznutra, ali Korejci još uvijek nisu objavili nikakve tehničke detalje

Aktualna generacija Kije Sportage na tržištu je od 2015., a uskoro stiže nova, peta generacija. Korejski dizajneri njezin izgled opisuju dizajnerskom filozofijom Opposites United, u slobodnom prijevodu “ujedinjene suprotnosti”. Zvuči kao dobra PR priča, ali jasno je već iz prvih fotografija kako je Kia napravila dobar posao sa Sportageom.

Svakako je najupečatljivija velika prednja maska koju sa svake strane okružuju LED dnevna svjetla u obliku bumeranga, a unutar kojih su smještena glavna svjetla. Pogled sa strane otkriva visoku liniju s donje strane prozora koja se podiže prema stražnjem dijelu automobila i spaja s nosačem krova. Krov je po prvi put dostupan i u crnoj boji. Stražnja su svjetla također atraktivno oblikovana, a povezuje ih tanka crna plastična traka. Po prvi će puta Kia Sportage biti dostupna i u “grubljoj” verziji X-Line u kojoj će dobiti, između ostalog, drukčije odbojnike i krovne nosače.

Unutrašnjost izgleda robusno i moderno. Iza volana  novim logotipom marke nalazi se velika ploča u kojoj su digitalni instrumenti i ekran infotainmenta. Sa svake strane su zanimljivo oblikovani ventilacijski otvori, a onaj ispred suvozača proteže se do vrata.

Kia zasad nije otkrila nikakve tehničke specifikacije, ali jasno je kako će novi Sportage biti tehnološki vrlo sličan novom Hyundai Tucsonu, što znači da će imati i hibridnu i plug-in hibridnu varijantu. Više detalja trebali bi doznati uskoro.

Provjerite još

kia sorento

Kia Sorento na prvim fotografijama

Već znamo da nova Kia Sorento stiže u Ženevu, a sada su objavljene prve slike …