Tesla više ne prodaje aute za Bitcoine

Elon Musk je odlučio da se Tesline automobile više ne može kupiti za Bitcoin jer ga brine potrošnja električne energije za njihovo rudarenje i njezino porijeklo

Elon Musk je na Twitteru objavio kako se Teslini automobili više ne mogu kupovati za Bitcoine. Musk je zabrinut jer se za rudarenje ove kriptovalute koristi puno električne energije koja nastaje iz fosilnih goriva. Većina rudarenja obavlja se u Kini koja u velikoj mjeri koristi termoelektrane na ugljen za proizvodnju električne energije.

To je veliki zaokret jer Tesla je nedavno kupila 1,25 milijardi eura vrijednosti Bitcoina i objavila kako će se njihovi automobili moći kupovati za Bitcoine. Uz to, tvrtka je ostvarila solidan profit na trgovanju najpopularnijom kriptovalutom na svijetu u prvom kvartalu ove godine. Tesla ne okreće leđa Bitcoinun u potpunosti. Prema Musku, kriptovalute imaju “obećavajuću budućnost”, ali to ne bi smjelo biti na račun okoliša. Tesla stoga neće prodavati Bitcoine koje trenutno posjeduje niti če ih koristiti za transakcije dok ova kriptovaluta ne postane više održiva.

Naravno, ovakva vijest odmah se snažno odrazila na vrijednost Bitcoina čija je cijena naglo pala, a ukupna se tržišna vrijednost ove kriptovalute smanjila za više od 300 milijardi dolara. I dionice Tesle su pale za više od 4,4 posto.

Provjerite još

Karić

Karić automobili prvi u Hrvatskoj prodali automobil za Bitcoin

Tvrtka Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prva je …