Mercedes EQXX

Mercedes EQXX impresivna je tehnološka vizija

Iako je Mercedes Vision EQXX samo koncept, on pokazuje za što je sve na području električnog pogona sposoban proizvođač iz Stuttgarta, a to je stvarno puno…

Mercedes-Benz imao je namjeru predstaviti Vision EQXX na CES-u u Las Vegasu, ali ipak je odlučio prikazati svoje tehnološko remek-djelo digitalnom prezentacijom. Prema Mercedesu, Vision EQXX postiže “više s manje” i aerodinamičniji je od nogometne lopte.

Kao prvo, Mercedes-Benz Vision EQXX nije serijski model, niti je najava konkretnog automobila. Svejedno, očekuje se kako će određene tehnologije u nekom obliku biti upotrijebljene u serijskim automobilima. To puno obećava, jer specifikacije Visiona EQXX su impresivne. To je najučinkovitiji automobil koji je Mercedes-Benz ikad proizveo. Rezultat je doseg od preko 1000 kilometara s jednim punjenjem baterije, što znači da se možete odvesti od Berlina do Pariza bez posjete punjaču. Za toliki doseg Mercedes nije jednostavno “utovario” veliku bateriju od 150 kWh, već je riječ o još uvijek velikoj bateriji od “manje od 100 kWh”. Najviše je posla odrađeno na učinkovitosti. Mercedes kaže kako čak oko 95 posto energije pohranjene u baterijama završi na kotačima.

Aerodinamika je od velike važnosti u toj priči, a na tom polju Mercedes Vision EQXX briljira s koeficijentom otpora zraka (Cw) od 0,17. Veliki električni EQS ima Cw od 0,20, a ranije spomenuta nogometna lopta 0,18. Iz oblika koncepta odmah je jasno kako je proveo sate i sate u zračnom tunelu. Ima zatvorene kotače i jako dug stražnji dio. Uz to, automobil se prema stražnjem dijelu sužava, a trag stražnjih kotača pet je centimetara uži od prednjih. Čeona projekcija manja je od one koju ima Mercedes CLA.

Mercedes Vison EQXX vozi se na 20-colnim punim magnezijevim naplacima na kojima su gume s iznimno malim otporom kotrljanja. Kočioni diskovi su iznimno lagani i izrađeni su od aluminija, podvozje je iznimno lagano i dolazi iz Formule 1, dok su na krovu tanke solarne ćelije koje u najboljem slučaju mogu dodati 25 kilometara dosega. Dodatni su kilogrami ušteđeni zamjenom klasičnih kvaka s unutrašnje strane vrata laganim omčama, a razni elementi u unutrašnjosti su perforirani. Vrata su napravljena od karbonskih vlakana, dok je čelik koji je korišten za ostatak karoserije ne samo lagan, već je i recikliran.

Električni je pogon prilično skroman, ali učinkovit. Automobil pokreće jedan elektromotor od 204 KS. Prema Mercedesu, potrošnja je samo 10 kWh na 100 kilometara. Samo za usporedbu, Tesla Model 3 sa stražnjim pogonom troši 50 posto više. Pogonski sklop razvijao je tim u kojem su bili i inženjeri iz F1 odjela, a izvedenica je pogona budućeg modela Mercedes-AMG Project One. Rezultat je vrlo malen motor koji se strujom napaja iz lagane i relativno malene baterije s velikom energetskom gustoćom. Paket baterija je upola manji od najvećeg paketa u EQS-u i oko 30 posto lakši. Hladi se po potrebi, što znači da su ćelije baterija gotov uvijek na idealnoj temperaturi. Hlađenje samo dijelom otpada na klasičan sustav. EQXX ima pregršt aktivnih ventilacijskih otvora koji služe za hlađenje bez korištenja energije. Čak i kada su svi otvoreni vrijednost Cw se povećava tek za 0,007. Uz to, tu je i toplinska pumpa koja usisava toplinu s elektromotora, miješa s vanjskim zrakom i upuhuje u unutrašnjost, što također štedi energiju.

Očekivano, unutrašnjost ovog koncepta jednako je impresivna. Glavna je stvar ogroman ekran širok 120 centimetara koji je čitav izrađen u jednom dijelu, a ne od više ekrana. Ima 3000 “prigušivih zona” za štednju energije i veliki dijelovi ekrana mogu biti isključeni ako nisu potrebni. Mercedes kaže kako software sustava infotainmenta oponaša način na koji razmišlja ljudski mozak. Zvuči prilično nejasno i pomalo zastrašujuće. U osnovi to znači da sustav koristi energiju samo kada obavlja neki proces.

Konceptom Vision EQXX Mercedes-Benz pokazao je svoje tehnološko znanje i sposobnost. Ovaj automobil, iako je samo koncept, pokazuje za što je Mercedes sposoban u svijetu električnih automobila. Ispostavilo se kako je to stvarno puno.

Provjerite još

Mercedes SL kao Maybach, ali i kao Mythos

Šef dizajna Mercedes-Benza Gordon Wagener na Instagramu je objavio dvije slike na kojima su buduće …