Škoda Enyaq Coupe iV

Škoda Enyaq Coupe iV dolazi početkom godine

Škoda priprema novu karoserijsku inačicu električnog modela Enyaq iV, očekivano, riječ je o verziji s padajućom linijom krova, popularno nazvanom kupe SUV

Prošle je godine Volkswagen svom modelu ID.4 pridružio “kupeolikog” brata u obliku ID.5, a uskoro će i Škoda Enyaq iV dobiti takvu verziju, što je zapravo bilo jasno od kada je ovaj model predstavljen. Koncept Vision iV, kojim je Škoda najavila Enyaq prije dvije godine već je bio oblika koji proizvođači danas vole nazivati “kupe SUV”. Škoda je već ranije najavila kako će takav model predstaviti u siječnju, a sada su objavili dva dizajnerska crteža koji poprilično dobro prikazuju budući Enyaq Coupe iV.

Do središnjeg nosača krova Škoda Enyaq Coupe iV jednaka je Enyaqu koji poznajemo, ali od te točke linija krova započinje ozbiljnije spuštanje do kraja poklopca prtljažnika. Kako izgleda straga još uvijek nije prikazano, ali stražnji dio Visiona iV daje dobru sliku kako bi novi automobil mogao izgledati.

Vision iV
Škoda Vision iV

Ispod nižeg i dužeg poklopca prtljažnika nalazi se koristan prostor od čak 570 litara, što je za 15 litara manje nego kod Enyaqa, ali još uvijek jako puno. Padajuća linija krova donekle je smanjila prtljažnik, kao i prostor za glave putnika straga, ali popravila je aerodinamiku, pa se kupe može pohvaliti koeficijentom otpora zraka od 0,25 u odnosu na 0,27 koliko ima “obični” Enyaq.

Škoda je već ranije najavila kako će se Enyaq Coupe iV u salonima pojaviti početkom ove godine, a imat će različite verzije pogona kao i Enyaq iV. Kupe će imati verziju iV 60 s baterijom od 58 kWh i elektromotorom od 180 KS na stražnjim kotačima. Model iV 80 imat će 204 KS straga i bateriju od 77 kWh. Ova bi verzija trebala moći prevaliti 535 km s jednim punjenjem baterije. U ponudi će biti i verzije iV 80X s pogonom na sve kotače i 265 KS, kao i verzija RS sa 306 KS.

Službeno predstavljanje u planu je za 31. siječnja.

 

Provjerite još

Škoda Octavia pomlađenog lica

Škoda je odlučila osvježiti Octaviju kako bi i dalje zadržala jednaku privlačnost, ali promjene nisu …