Land Rover Defender Works V8 Trophy

Land Rover Defender Works V8 Trophy stvoren je za avanturu

Land Rover ne može se odvojiti od starog Defendera. Britanska legenda nakratko će uskrsnuti u 2021. u obliku 25 primjeraka pod nazivom Defender Works V8 Trophy

Zbogom ne postoji, barem ne ako se zovete Land Rover. Prošla generacija legendarnog Defendera završila je s proizvodnjom krajem 2016., ali to nije spriječilo Land Rover da proizvede još 150 primjeraka 2017. Nisu bili tek Defenderi, već Defenderi Works V8 pokretani 405 KS i 515 Nm snažnim V8 motorom. Land Rover Classics sada ponovno oživljava tu konačnu inkarnaciju prošlog Defendera.

Land Rover Classics pretvara 25 primjeraka posljednje serije Defendera proizvedene između 2012. i 2016. u Defender Works V8 Trophy. To se odnosi na kratke (90) i duge (110) karoserije. Pod poklopcem je ponovo 5,0 V8 sa 405 KS i 515 Nm u kombinaciji s ZF-ovim osmostupanjskim automatskim mjenjačem. Dorađeni su i podvozje i kočnice.

Svih 25 primjeraka obojeni su u žutu boju Eastnor Yellow, kao i njihovi 16-colni čelični kotači. Rubovi kotača, kao i poklopac motora i stražnja vrata obojeni su u crnu boju Narvick Black. Land Rover Classic ipak nije odolio zovu modernog u potpunosti, pa je ugradio LED prednja svjetla. Između njih je klasična maska Heritage, a ne nedostaje im niti naljepnica. Ipak, iako su žuti i imaju Trophy u imenu nema naljepnica Camela.

Defender Works V8 Trophy opremljen je vanjskim zaštitnim kavezom, velikim krovnim nosačem, vitlom, “snorkelom”, kao i posebnim terenskim gumama. U unutrašnjosti su Recarova sportska sjedala prošivena žutim koncem, a tu je i poseban sat. Infotainment sustav ima navigaciju i može se povezati s telefonom.

Kupnja modela V8 Trophy uključuje ulaz na ekskluzivno pustolovno natjecanje Land Rover Trophy u dvorcu Eastnor, domu Land Rovera. Cijena? U Velikoj Britaniji počinje od 195.000 funti, odnosno oko 1,67 milijuna kuna, za kratku verziju.

Provjerite još

Land Rover Defender 110 D240

Neki će mu prigovarati kako zapravo ne dijeli ništa osim imena sa slavnim prethodnikom, što …