Najsnažniji serijski Golf

Volkswagen slavi dva desetljeća od predstavljanja Golfa R32. Ovo je Volkswagen Golf R 20 Years sa 333 KS što ga čini najsnažnijim serijskim Golfom

Vrhunac ponude Golfa je 320 KS snažan model R s pogonom na sve kotače. Tako je barem bilo dosad. Povodom dvadesete obljetnice predstavljanja Golfa R32 Volkswagen je predstavio posebnu verziju R 20 Years. Snaga 2,0 TSI motora za Golf R 20 Years povećana je za 13 KS i sada iznosi 333 KS što ovu verziju čini  najsnažnijim Golfom u povijesti.

Volkswagen Golf R 20 Years serijski ima paket R-Performance što znači da je straga veliki spojler. Ovaj paket, između ostalog, donosi i posebne načine rada Special i Drift. Uz sve to, ovaj je automobil prvi Volkswagen s pravim karbonskim dijelovima u unutrašnjosti, na armaturi i na oblogama vrata. Unutrašnjost, kao i vanjština, obiluju logotipima R, a plavo slovo R je i na prednjoj masci. Rođendanski model dolazi na 19-colnim naplacima Estoril koji su dostupni s plavim detaljima ili crni. Plave boje ima i na vanjskim retrovizorima.

Posebno izdanje Golfa neće zamijeniti standardni R. Volkswagen ga planira proizvoditi do sredine sljedeće godine.

Golf R32 Na ljeto 2002. Volkswagen je predstavio verziju R32, tada aktualne četvrte generacije Golfa. Za razliku od GTI-ja, R32 je imao pogon na sve kotače, a pokretao ga je 3,2-litreni VR6 motor od 241 KS. Od predstavljanja prvog R-modela Volkswagen je prodao preko 260.000 primjeraka s tom oznakom.

Provjerite još

Volkswagen Grupa

Volkswagen Grupa smanjuje ponudu za 60 posto

Nekoć je Volkswagen Grupa željela postati najveći proizvođač automobila na svijetu, ali sada okreće kormilo …