Honda Jazz

Nova Honda Jazz dolazi samo kao hibrid

Salon automobila u Tokyju prepun je koncepata, ali najzanimljiviji je običan serijski automobil, jer to je nova Honda Jazz

Honda Jazz je uvijek bila jedan od najpraktičnijih mališana na tržištu, a čini se kako će tako i ostati s novom generacijom. Kao i prije, spremnik goriva je pod prednjim sjedalima, što omogućuje puno prostora u kabini, a i sustav preklapanja stražnjih sjedala Magic Seat našao je svoje mjesto u novom modelu.

Naravno, postoje i brojne razlike. Prošla generacija nije u Europi postojala s hibridnim pogonom, dok će novi Jazz na europsko tržište stići isključivo kao hibrid. Honda još nije objavila njegove specifikacije, tek su izjavili kako će sustav biti jednak onome u CR-V-u. Naravno ne doslovno, već tehnološki, jer CR-V pokreće hibridni sklop elektromotora i dvolitrenog benzinca, dok će se u Jazzu najvjerojatnije koristiti 1,5 ili 1,0-litreni benzinski motor.

Jazz će biti prvi Hondin model koji će ponuditi samo hibridni pogon, ali drugi će ga uskoro slijediti. To je u skladu s planom koji je Honda objavila ranije ove godine prema kojem će do 2025. svi njezini modeli u Europi imati hibridni pogon.

Pored “običnog” Jazza, kupcima će u novoj generaciji biti ponuđena i terenski ukrašena verzija, nešto slično modelu X-Road kod aktualne generacije, samo će se sada zvati Crosstar.

Provjerite još

Honda Civic Type-R u dvije nove verzije

Honda Civic Type-R bogatiji je za dvije nove verzije – posebni Limited Edition u ograničenoj …