Sorento

Nova Kia Sorento bit će predstavljena u Ženevi

Kia je objavila dva crteža koji pokazuju kako će izgledati novi Sorento koji će službeno biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi

Aktualna generacija Sorenta na tržištu je od 2014. i vrijeme je za novu, četvrtu generaciju, posebno uzmemo li u obzir da je sestrinska tvrtka Hyundai već predstavila novi Santa Fe s kojim će novi Sorento dijeliti mehaniku. Kia je objavila kako će nova generacija svjetlo dana ugledati na Salonu automobila u Ženevi početkom ožujka.

Kia je objavila dizajnerske crteže koji prikazuju osnovne linije budućeg Sorenta. Oblik je prilično uglat. Straga se ističu uspravna svjetla, dok su sprijeda relativno tanka svjetla uklopljena u masku s čije se donje strane nalaze dnevna LED svjetla u obliku bumeranga.

Već neko vrijeme se nagađa kako će Sorento biti dostupan s hibrdinim pogonom što je Kia sada i potvrdila. Hoće li biti riječ o klasičnom ili plug-in hibridu još nije poznato, a moguće je da se u ponudi nađu obje verzije. Puno više informacija, kako o izgledu, tako i o motorizaciji doznat ćemo početkom ožujka kada Salon automobila u Ženevi otvori svoja vrata.

Provjerite još

Kia Sportage

Predstavljena je nova Kia Sportage

Nova Kia Sportage pete generacije prikazana je na prvim fotografijama izvana i iznutra, ali Korejci …