Nova Opel Astra

Nova Opel Astra na prvim fotografijama

Opel je objavio prve fotografije nove generacije Astre, a službeno predstavljanje ovog modela uslijedit će vrlo brzo

Astra je jedan od rijetkih modela Opela koji se još uvijek bazira na tehnologiji bivšeg vlasnika tvrtka General Motorsa. Aktualna generacija, označena slovom K, predstavljena je 2015., a ove će ju godine naslijediti potpuno novi model na platformi grupacije Stellantis. Opel je već objavio njezine prve fotografije.

Nova Opel Astra će smjenom generacija doživjeti potpunu transformaciju. Kao i Mokka i Crossland, dobila je Opel Vizor. To znači da Astra također ima masku s relativno ravnim svjetlima koja su vizualno spojena crnom zatvoreno  pločom. Na fotografijama su svjetla IntelliLux, što znači da su opremljena LED matričnom tehnologijom, ali ona gotovo sigurno nisu na popisu serijske opreme svih modela. Na poklopcu prtljažnika ispisano ime modela velikim slovima, u skladu s trendovima, a vidimo i da će se Astra moći naručiti i s krovom u drugoj boji.

Unutrašnjost je također potpuno izmijenjena, a već na ovim fotografijama vidimo dijelove Pure Panela, koji smo upoznali u Mokki, što znači da su ekrani instrumenata i infotainmenta spojeni u vizualnu cjelinu. Vidljivo je kako je kod Astre središnji ekran infotainmenta zakrenut prema vozaču. Ispod njega je red klasičnih tipki za osnovne funkcije.

Ispod lima nove Astre nalazi se modernizirana verzija platforme EMP2 koju je razvila Grupa PSA, a sada ju koristi sve više marki Stellantisa, poput DS 4 i novog Peugeota 308. Zbog toga možemo očekivati dvije verzije 1,2-litrenog trocilindarskog turbobenzinca od 110 i 130 KS, kao i najmanje jedan plug-in hibridni pogonski sustav. Novi će 308 biti dostupan u dvije verzije, kao Hybrid 225 i Hybrid 180. Snažniji pokreće kombinacija 1,6-litrenog benzinca od 180 KS i 110 KS snažnog elektromotora te baterije od 12,4 kWh. Slabiji ima 150 KS snažan benzinac i jednaku električnu pomoć. Peugeot obećava oko 60 kilometara dosega samo na struju, pa isto možemo očekivati i od Opela.

Nova Opel Astra uskoro će biti u potpunosti predstavljena, a kao i još uvijek aktualna generacija, bit će dostupna kao petvratni kompakt i kao karavanski Sports Tourer.

Provjerite još

Opel Manta GSe ElektroMOD

Posebna električna Opel Manta GSe ElektroMOD

S električnim pogonom i modernim elementima Opel Manta GSe ElektroMOD na novi način interpretira jedan …