Renault 5

Novi Renault 5 polako otkriva izgled

Svima je već poznato kako novi, potpuno električni, Renault 5 stiže uskoro, a sada je francuska marka odlučila podijeliti nekoliko njegovih fotografija

Ovih su se dana na internetu pojavile fotografije maskiranih prototipova koji se testiraju negdje u Španjolskoj, ali ono što je Renault odlučio sada podijeliti s nama otkriva puno više. Renault 5 na ovim fotografijama je crne boje s žarkim bojama izraženim konturama i detaljima.

Tako, primjerice, možemo vidjeti gotova stražnja i prednja svjetla, kao i kvake stražnjih vrata skrivene u C-nosačima krova. Čak je na prednjem poklopcu i mala “grba” koja oponaša usisnik s legendarnog prethodnika. S konceptnog prototipa ostali su kvadratni elementi u odbojnicima u čijim rubovima je Renault 5 Prototype imao LED dnevna svjetla.

Prvih 60 pred-proizvodnih primjeraka trenutno silazi s traka u Renaultovom istraživačkom centru u blizini Pariza. Oni će biti podvrgnuti brojnim testovima prije nego što novi Renault 5 bude službeno predstavljen početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Renault Rafale

Renault Rafale novo je lice francuske marke

Uspjeh Renault Megane Conquesta potaknuo je francusku tvrtku da u svoju ponudu doda još jedan …