Volkswagen T-Cross obnovljen je izvana i iznutra

Volkswagen T-Cross osvježen je izvana i iznutra, a na hrvatsko tržište dolazi početkom sljedeće godine

Volkswagen je bio jedan od posljednjih proizvođača koji je ušao u danas iznimno popularni segment kompaktnih crossovera. Bilo je to ne tako davne 2018. modelom T-Cross, a sada je došlo vrijeme za njegovo vizualno i tehnološko dotjerivanje.

Očekivano, promjene nisu drastične, ali su opsežne u brojnim detaljima. Novi je Volkswagen T-Cross tako dobio nova prednja svjetla drukčijeg oblika koja su sada uvijek LED, bez obzira na razinu opreme. Po prvi puta Volkswagen u ovom modelu nudi i LED matrična svjetla na popisu opcija. Ako je T-Cross opremljen njima tada ima i LED traku u prednjoj masci.

Kao i dosad, svaka verzija T-Crossa imat će svoj izgled odbojnika, a kako su se oni promijenili kod R-Linea možete vidjeti na fotografijama. Ovdje se prednji dio sada sastoji od više “katova”, a u sredini je nešto jednostavnije oblikovan logotip marke. Nova su i stražnja svjetla, koja su također uvijek LED. Promjene su zapravo veće nego se na prvi pogled čini. Svjetlosni potpis u obliku slova C sada je zamijenjen slovom X, a svjetla se sada protežu i u poklopac prtljažnika. Kao i prije, povezana su crnom plastičnom trakom.

Kao što smo spomenuli, T-Cross dolazi u nekoliko vizualno različitih verzija. Tako će osnovni model biti prepoznatljiv po mat crnim središnjim nosačima krova. Kod verzije T-Cross Life ti nosači su crni, ali sjajni, a ona ima i crne krovne nosače. Na R-Lineu oni su u boji čelika.

Promjena ima i u unutrašnjosti, a najveća su ekrani infotainmenta koji više nisu integrirani u središnju konzolu, već pomalo “strše” iz nje. Kažemo ekrani, jer osnovni model ima 8-inčni, a R-Line 9,2-inčni u serijskoj opremi. Svi modeli sada imaju digitalne instrumente. Kontrole klima-uređaja su sada osjetljive na dodir, ali barem nisu na središnjem ekranu. Volkswagen kaže kako su na gornjem dijelu armature i oblogama vrata sada mekši materijali.

Na hrvatsko tržište novi Volkswagen T-Cross dolazi početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Volkswagen ID7.7 Tourer

Volkswagen ID7.7 Tourer je električni karavan velikog dosega

Volkswagen ID7.7 Tourer je automobil koji električnu ponudu ovog proizvođača čini vrlo zanimljivom jer Europljani …