Novi Volkswagen Multivan

Novi Volkswagen Multivan postao je luksuzni monovolumen

Novi Volkswagen Multivan izgledom se i tehnologijom izdvojio iz ponude Transportera i postao je pravi luksuzni monovolumen, a ima i plug-in hibridni pogon

Kao što se i očekivalo, novi Volkswagen Multivan izdvojio se od komercijalnog Transportera T6 i više-manje zaseban model koji je po brojnim karakteristikama puno više veliki luksuzni monovolumen, a ne više putnička verzija dobro poznatog kombija. Aktualna generacija Transportera još uvijek ispod lima skriva staru platformu koju koristi od 2003. i generacije modela T5. Ona se za Multivan više ne koristi. On je baziran na daleko modernijoj platformi MQB. Dugoročno će i Transporter biti zamijenjen, a iako uz Multivan Volkswagen koristi oznaku T7, paleta “Bulli ponude” sastojat će se od tri modela: Transportera, ovog Multivana i električnog modela ID.Buzz.

Korištenje platforme MQB omogućilo je najvećem putničkom Volkswagenu da dobije i plug-in hibridnu verziju. Multivan eHybrid je dobio pogon jednak Passatu GTE što znači da ga pokreće kombinacija 1,4 TSI motora od 150 KS i elektromotora od 115 KS. Snaga sustava je 218 KS i 350 Nm. Baterija od 13 kWh omogućuje vožnju samo na struju do 50 kilometara, a u takvom načinu rada najviša je brzina ograničena na 130 km/h.

Za one koji još uvijek preferiraju klasične motore bez električne pomoći u ponudi su dva turbobenzinca – 1,5 TSI sa 136 KS i 2,0 TSI sa 204 KS – kao i turbodizelski 2,0 TDI od 150 KS. Bez obzira na motorizaciju, svi Multivani imaju automatski mjenjač DSG. U slučaju eHybrida on ima šest stupnjeva dok u svim ostalim verzijama ima sedam stupnjeva prijenosa.

Multivanu ne nedostaje niti modernih gadgeta. Bit će dostupan sa sustavom IQ Drive Travel Assist poznatom iz drugih kućnih modela koji omogućuje polu-autonomnu vožnju do određene mjere. Na popisu serijske opreme su tempomat i sustav praćenja prometne trake, kao i kočenje u nuždi i prepoznavanje prometnih znakova.

Po pitanju izgleda Volkswagen Multivan ne skriva porijeklo, ali donosi i brojne detalje koji ga čine puno manje “kombijevskim”. Poklopac motora je kratak, prednji nosač krova je u dva dijela. Stražnja svjetla sada su postavljena horizontalno, a veća su i tanja nego ranije. Serijski ima LED prednja svjetla, a uz doplatu i LED matrična svjetla.

Novi Volkswagen Multivan dolazi u dvije dužine karoserije. Osnovna verzija je duga 4,97 metara i ima međuosovinski razmak od 3,12 metara. Duža verzija ima jednak razmak među osovinama, ali je stražnji prevjes 20 cm duži pa ima ukupno 5,17 metara. Narastao je u širinu za 3,7 cm, ali je istovremeno gotovo pet centimetara niži.

Naravno, iznutra je Multivan prostran i praktičan. Umjesto klasične ručice mjenjača ima prekidač koji je integriran u kućište digitalnih instrumenata što je rješenje poznato s modela ID.3. Središnji ekran multimedije je dijagonale 10 inča. Na popisu opcija brojne su stvari koje ga čine luksuznim monovolumenom i izdvajaju iz svijeta putničkih kombija, poput ogromnog panoramskog staklenog krova i Harman Kardonovog audio sustava sa 14 zvučnika.

Kroz slobodan prostor između prednjih sjedala može se proći što može biti vrlo praktično, primjerice za lakši izlazak iz auta na skučenom parkingu kroz bočna klizna vrata ili pak suvozač može “uletjeti” u dječje razmirice u stražnjim redovima sjedala. Drugi i treći red sastoje se od zasebnih sjedala koja se mogu neovisno pomicati naprijed-natrag ili ukloniti. Sjedala u drugom redu mogu se i okrenuti prema natrag, a tu je i sklopivi stol. S trećim redom sjedala u normalnom položaju iza njih je prtljažnik od 469 litara u kraćoj, odnosno 763 litre u dužoj verziji. Bez stražnja dva reda sjedala oslobađa se ukupan prostor od 3672, odnosno od 4005 litara, ovisno o verziji.

U prodaju bi novi Volkswagen Multivan trebao krenuti početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Volkswagen Polo GTI

Promjene stižu i za Volkswagen Polo GTI

Nedavno je predstavljen osvježeni model, uskoro stiže i novi Volkswagen Polo GTI, najvjerojatnije s istim …