Citroen C5 Aircross

Osvježeni Citroen C5 Aircross

Novi je Citroen C5 Aircross vizualno osvježen i usklađen s aktualnim kućnim dizajnerskim trendovima

Citroen je izazvao malu pomutnju 2017. predstavljanjem modela C5 Aircross. Povezali su ime novog automobila s tadašnjim C5, koji je nedavno nestao s tržišta s imenom Aircross, koje danas nose svi kućni SUV-i. Na kraju je C5 Aircross postao nasljednik C5, ali tek pozicijom na vrhu Citroenove ponude, dok je u stvarnosti riječ o SUV-u srednje klase. Na tržištu je od 2018., pa je sada došlo vrijeme za njegovo vizualno i tehnološko dotjerivanje.

Unatoč popriličnim promjenama, posebno sprijeda, novi C5 Aircross ostaje prepoznatljiv. Zadržao je prednje svjetlosne sklopove u dvije razine, ali oni su u potpunosti novih oblika, u skladu s izgledom prednjeg dijela modela C5 X, kao i nedavno redizajniranih C3 i C3 Aircrossa. Potpuno je izmijenjen i prednji odbojnik koji je dobio veće vertikalne otvore za hlađenje. Pažljiviji promatrači primijetit će i da Citroen C5 Aircross ima blago izmijenjen logotip marke, Double Chevron, koji je sada tamno kromiran i sprijeda i straga.

Elementi koji su se referirali na Airbumpse iz prošlosti nestali su i s C5 Aircrossa u velikoj mjeri. Još su se zadržali tek na donjim rubovima vrata. Stražnja svjetla su jednakog oblika kao i prije, ali posve drukčijeg dizajna. Ostali elementi straga nisu mijenjani. U ponudu su dodani neki novi naplaci, kao i tamnoplava boja koju vidite na fotografijama. Novost su paketi boja koji doprinose živahnosti i razigranosti tako što dodaju boju prednjem odbojniku i Airbumpsima na bokovima.

Novi je C5 Aircross doživio promjene i u unutrašnjosti. Najveća je novost izgled središnje konzole na kojoj je sada ekran, koji je narastao sa osam na 10 inča, postavljen iznad ventilacijskih otvora, sličnije uređenju modela C5 X. Iza volana je 12-inčni ekran s instrumentima. Zamijenjena je ručica automatskog mjenjača, pa sada i C5 Aircross ima maleni prekidač kakav imaju noviji kućni modeli. C5 Aircross je dobio i udobnija sjedala iz programa Advanced Comfort kakva poznajemo iz C4 i C5 X, a u unutrašnjosti su upotrijebljeni i novi materijali i boje.

Motorizacija je ostala jednaka kao i dosad, što znači da je uz klasične dizelske i benzinske motore u ponudi i plug-in hibridni sustav. On se sastoji od 180 KS snažnog 1,6 PureTech benzinca i 110 KS snažnog elektromotora koji imaju ukupnu snagu sustava od 225 KS. Zahvaljujući bateriji od 13,2 kWh Citroen C5 Aircross samo na struju može prevaliti do 55 kilometara.

Provjerite još

Citroen C4 X

Citroen C4 X zapravo je klasična limuzina

Novi karoserijski oblik Citroena C4 dobio je slovo X u imenu, a zapravo je klasična …