BMW Serija 4 Gran Coupe

BMW Serija 4 Gran Coupe zaokružuje ponudu

BMW-ova Serija 4 već se sastoji od kupea i kabrioleta, a nedavno je predstavljen i električni i4. Priču sada zaokružuje nova BMW Serija 4 Gran Coupe

Novi BMW Serija 4 Gran Coupe nije nikakvo iznenađenje, a nitko neće biti iznenađen njegovim izgledom. BMW je nedavno predstavio i4 koji je zapravo električna verzija ovog automobila. Serija 4 Gran Coupe točno je ono što i očekujemo. Ne samo što je konceptom jednak prethodniku, već izgleda kao i4 bez tipičnih detalja za BMW-ove modele označene slovom “i”. Sprijeda je dobro poznata velika maska, dok straga njeguje kupeovsku liniju krova i ima velika peta vrata.

Automobil je dugačak 4,78 metara što je punih 14 centimetara više od prethodne generacije, ali tek nekoliko milimetara se razlikuje od dužine kupea i kabrioleta. Međuosovinski razmak je u odnosu na prethodnika narastao za pet centimetara i sada iznosi 2,86 metara. Ispod električno pokretanih stražnjih vrata skriva se prtljažnik od 470 litara koji se preklapanjem stražnje klupe može povećati na 1290 litara.

Zanimljivo, unutrašnjost Serije 4 Gran Coupe nije jednaka onoj u modelu i4, već je oblikovana jednako kao i Serija 4 kupe i kabriolet što znači da nema digitalne instrumente i s njima spojen ekran infotainmenta, već su oni i dalje posve odvojeni.

BMW je odmah objavilo i široku paletu motora koji će se ugrađivati u Seriju 4 Gran Coupe. Bit će dostupna kao 420i sa 184 KS, 430i sa 245 KS i kao 190 KS snažan 420d i 420d xDrive. Svi su ovi motori četverocilindarski, a jedino će model M Performance, po prvi puta ponuđen u ovom modelu, imati redni šestocilindraš pod prednjim poklopcem. Naravno, riječ je o dobro poznatom trolitrenom motoru od 374 KS. Ovdje dolazi u verziji s blagim hibridnim pogonom koja isporučuje dodatnih električnih 11 KS kada je to potrebno. Jednaki sustav dolazi i u modelu 420d. Serija 4 Gran Coupe M440i xDrive od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi i postiže najvišu brzinu od 250 km/h. Svi motori dolaze s osmostupanjskim automatskim mjenjačem. Najsnažniji model ima mjenjač Steptronic Sport koji je za ostale modele ponuđen kao opcija.

Nova Serija 4 Gran Coupe u salonima bi se trebala pojaviti krajem ove jeseni.

Provjerite još

BMW M4 kabriolet

BMW M4 kabriolet stiže taman za ljeto

Novi BMW M4 kabriolet visoko postavlja letvicu konkurentima jer odmah dolazi u verziji Competition s …