Prestižna nagrada Autobest 2020 za Opel Corsu

Nova Opel Corsa osvojila je AUTOBEST 2020, europsku titulu “The Best Buy Car of Europe in 2020” – Najbolja kupnja u Europi 2020

S ukupno osvojenih 17617 bodova, nova je Corsa osvojila prvo mjesto sa samo 157 bodova ispred nove generacije Peugeota 208. U postotku ukupno podijeljenih bodova za pet finalista, razlika predstavlja samo 0.2%! Škoda Kamiq osvojila je treće mjesto s ukupno 16848 bodova, samo 612 bodova manje od novog 208. Renault Clio  i Nissan Juke slijedili su u ukupnom poretku. Detaljni rezultati bit će objavljeni na www.autobest.org.

Nagrada DESIGNBEST 2019 pripala je Lucu Donckewolkeu, čime je on postao najnoviji član Autobestove jedinstvene DESIGNBEST Hall of Fame posvećene najuspješnijim dizajnerima u industriji. Belgijanac je trenutno glavni dizajner Hyundai Motor Group – uključujući Kiju – nakon što je u početku došao u Hyundaijevu luksuznu marku Genesis. U karijeri je ostavio trag u dizajnerskim odjelima Audija, Bentleya i Lamborghinija. S 54 godine, Donckerwolke je jedan od najboljih dizajnera na svijetu, spreman na nove izazove u korejskoj Grupi.

Luc Donckerwolke

Članovi Žirija Autobest glasali su za Mazdin Skyactiv-X kao osvajača nagrade TECHNOBEST 2019. Odabravši teži put, japanski su inženjeri konstruirali i razvili zadivljujući novi pristup benzinskim motorima s ciljem kombiniranja prednosti dizelske tehnologije s prednostima benzinskih motora. Uspjeli su riješiti sve prepreke koje su ranije bezuspješno pokušavali savladati stručnjaci drugih tvrtki. Skyactiv-X je velika inovacija koja pokazuje kako bi motori s unutrašnjim izgaranjem mogli ostati malo duže na sceni.

Za izniman doprinos povezivanju vozača i umjetne inteligencije u automobilu, nagrada SMARTBEST 2019 pripala je Škodi za Laura Personal Assistant. Dostupan u modelima Kamiq i Scala, glasom upravljani digitalni asistent Laura u potpunosti se slaže s ključnom filozofijom Autobesta, donošenjem novih tehnologija laganih za upotrebu. Žiri Autobest iznimno cijeni činjenicu da je ovo rezultat rada Škodinih inženjera, dok često ovakvi sustavi dolaze od tvrtki izvan automobilske industrije. To pokazuje kako automobili ne moraju nužno biti korisnici softwarea tehnoloških tvrtki.

Nagrada ECOBEST 2019 pripala je Volkswagenu ID.3. Ovaj je model prvi na platformi MEB od koje se očekuje da lansira Volkswagen Grupu u eru električnih vozila, brže i više od bilo kojeg proizvođača na svijetu. Počevši od ID.2, MEB će biti zaslužna za milijune električnih vozila koja će stići do 2025., uz ostale najavljene suradnje poput one s Ford Motor Company, ali i ostalima koje će doći. ID.3 ima ogromnu misiju započeti su veliku sagu Volkswagena, stvarajući novi nivo legende nalik na Golfa.

Nagrada MANBEST 2019, koja se dodjeljuje najboljim menadžerima u industriji pripala je Michaelu Lohchelleru, glavnom izvršnom direktoru Opela. “U vremenu u kojem je Opel tražio put do uspjeha, Michael Lohscheller bio je pravi čovjek, u pravo vrijeme, s pravom vizijom i strategijom da pogura njemačkog proizvođača u novu eru uspjeha. Michael Lohscheller je prvi europski CEO  Opela koji je nakon dva desetljeća tvrtku doveo do profita”, rekao je prvi čovjek Autobesta Dan Vardie. Kao potvrda njegovog uspjeha, 2019. je postao član Upravnog odbora Grupe PSA.

Michael Lohscheller

Ovogodišnja nagrada COMPANYBEST pripala je Geely Auto Group. Bez sumnje, Geely je najbrže rastuća automobilska tvrtka na svijetu u industriji poznatoj po ekstremnoj konkurenciji što je velik uspjeh za tvrtku koju je 1986. osnovao vizionar Li Shu Fu. Danas, Geely posjeduje marke kao što su Lotus, Volvo, Lynk& Co, LEVC, da samo spomenemo neke, i 9,6 posto udjela njemačke ikone Daimlera AG. Geely je pionir u stvaranju novih marki električnih vozila i rješenja mobilnosti. Geely je veliki primjer što znači uspjeh u današnjem uzburkanom svijetu.

SPORTBEST 2019 ide legendi Formule 1, Nikiju Laudi. “Od mnogih smatran jednim od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, Niki Lauda bio je trostruki prvak – 1975., 1977. i 1984. Bio je jedini vozač u povijesti F1 koji je bio prvak i s Ferrarijem i s McLarenom, dva najuspješnija konstruktora. Nakon što se prestao utrkivati postao je važna ličnost u Formuli 1, radeći prvo kao konzultant za Scuderia Ferrari, zatim kao šef momčadi Jaguar Formula One i ne-izvršni direktor za Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Njegov je čitav život bio posvećen inženjerskom napretku koji je promijenio Formulu 1 na način koji danas definira to natjecanje. Zbog toga, u 2019., godini njegove smrti, odajemo Nikiju počast nagradom SPORTBEST”, rekao je Gerhard Kuntschik, cijenjeni član Žirija Autobest iz Austrije i jedan od najiskusnijih europskih novinara koji prati autosport. Ovo je prvi put u 19 godina povijesti Autobesta da je Žiri odlučio dodijeliti nagradu posthumno.

Prestižna nagrada SAFETYBEST 2019 pripala je Jaguar Land Roverovim tehnologijama ClearSight Rear View Mirror i ClearSight Ground View. Jaguar Land Rover predstavio je ove revolucionarne tehnologije kako bi podigao razinu sigurnosti za vozača i putnike. Ovaj ključni tehnološki napredak kupcima donosi direktnu korist. Digitalni retrovizor redefinira koncept ogledala koje je ostalo praktično nepromijenjeno od svojeg uvođenja 1921. ClearSight Ground View je prvi sustav na svijetu koji je ostvario inače nemoguću ideju prozirnog poklopca motora, postavljajući nove granice sigurnosti na terenu i na cesti.

Što je Autobest?

Organizacija Autobest nastala je 2001. s idejom izbora “najbolje kupnje” na europskom tržištu. U Žiriju su predstavnici 31 europske zemlje što pokriva većinu populacije Europe. Kako bi postao pobjednik Autobesta, automobil mora predstavljati najbolju ponudu većini europskih kupaca. Cijena, servisna mreža, dostupnost dijelova i raznovrsnost među najvažnijim su kriterijima u procesu glasovanja. Dizajn i nove tehnologije postaju sve važniji kriteriji. Autobest koristi transparentan sustav glasovanja s kompleksnom matricom koja se sastoji od 13 kriterija.

 

Provjerite još

Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Idealna kombinacija automobila  je hibrid s baterijom od barem 50 km za svakodnevne potrebe i …