McLaren

Prvi McLarenov V6, ali hibrid

McLaren će sljedeće godine predstaviti novu generaciju automobila, po prvi puta s motorom od “samo” šest cilindara, ali i elektromotorom

Ponuda McLarena može biti podijeljena u razne “Serije”. Modeli kao što su Senna, Speedtail i Elva su dio vrhunske Ultimate Serije, dok su 720S, 720S Spider i 765LT dio Super Serije. Stepenicu ispod je Sport Serija kako britanski proizvođač označava manje ekstremne modele poput 570S i 600LT. Posljednji primjerci 620R krajem ove godine će sići s proizvodne trake i obilježiti kraj aktualne Sport Serije. Sredinom sljedeće godine McLaren će predstaviti potpuno novi model koji će preuzeti upražnjeno mjesto Sport Serije.

Taj, još neimenovani model, McLaren naziva High Performance Hybrid (HPH). Nastat će na novoj karbonskoj osnovi, takozvanoj McLaren Carbon Lightweight Architecture, a na njoj će slijediti i drugi modeli u budućnosti. Objavljeno je i nešto o pogonu HPH. Automobil će pokretati V6 motor, što će biti prvi put u povijesti tvrtke da koristi manje od osam cilindara. Nedostatak cilindara nadoknađivat će elektromotor, a o snazi još ne znamo ništa. Pretpostavljamo kako će biti plug-in hibrid, budući da McLaren govori o “srednjem električnom dosegu”.

Provjerite još

Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4

Idealna kombinacija automobila  je hibrid s baterijom od barem 50 km za svakodnevne potrebe i …