Mercedes EQC 4×42 je nezaustavljivi električar

Mercedes EQC 4×42 studija je značajno podignutog električnog SUV-a koji izgleda kao da je ozbiljno terenski sposoban

Prije pet godina Mercedes-Benz prikazao je pomalo bizarni G 500 4×42, povišenu i proširenu verziju prošle generacije G-klase. Aktualna G-klasa također ima takvu verziju 4×42, ali kockasta terenska legenda više nije jedini model na koji u Stuttgartu planiraju primjenjivati ovaj recept. Predstavili su Mercedes EQC 4×42, verziju električnog modela EQC koja je slična G 4×42.

Mercedes kaže kako ovim modelom želi pomicati granice EQC-a, a sudimo li po fotografijama to je stvarno tako. Razmak od tla povećan je sa 14 cm na pozamašnih 29,3 cm. Čisto za usporedbu, to je gotovo šest centimetara više od standardne G-klase. Mercedes EQC 4×42 trebao bi bez problema proći kroz 40 cm duboku vodu. EQC 4×42 ima prilazni kut od 31,8 stupnjeva, a odlazni kut od 33 stupnja, a ima i posebne terenske gume na 20-colnim kotačima.

Hoće li EQC 4×42 ikada doći u serijsku proizvodnju? Na prvu bi rekli ne, ali… Tako je izgledalo i kada je predstavljen G 4×42, pa je serijska verzija stigla nekoliko mjeseci kasnije. Nikad ne reci nikad!

 

Provjerite još

Mercedes-Benz C200

Mercedes-Benz C200

Peta generacija Mercedesa C-klase ne donosi dizajnersku revoluciju, ali je u mnogim elementima uvjetno rečeno …