Renault 4

Renault 4 i 5 vraćaju se u električnoj formi

Pouzdani izvori iz Renaulta kažu kako važnu ulogu u planovima za budućnost imaju Renault 4 i 5, električne reinkarnacije legendarnih modela iz prošlosti

Za nekoliko dana, 14. siječnja, Renault će predstaviti svoju novu strategiju, a Automotive News već sada doznaje zanimljive činjenice, naravno, iz “pouzdanih izvora”. Navodno francuska marka planira povratak svojih najuspješnijih modela iz povijesti, a jedan od njih definitivno će biti Renault 4. Pored namjere da uštede dvije milijarde eura u nadolazećim godinama, čega je posljedica velika reorganizacija poslovanja, iz Renaulta dolaze i dobre vijesti.

Renaultov čelni čovjek Luca de Meo želi ponovno oživjeti ikonu – Renault 4. Očekivano, nova bi Četvorka trebala biti reinkarnirana u električnom obliku. No, legenda, koja je između 1951. i 1992. prodana u više od osam milijuna primjeraka, nije jedina u planovima za nove električne modele. Vrlo je izgledno da i Renault 5 dobije električnog nasljednika.

Hoće li Luca de Meo ove glasine potvrditi 14. siječnja nije poznato, ali bez sumnje, ako su planovi točni, prvi čovjek Renaulta u određenom je dijelu inspiriran Fiatovim uspjehom modela 500 koji je ključni proizvod talijanske marke otkako je predstavljen 2007.

Provjerite još

Renault 5 Prototype

Fantastični Renault 5 Prototype nije bio u planu

Luca de Meo prošle je godine preuzeo kormilo Renaulta, a kakve planove ima najbolje pokazuje …