MBUX Hyperscreen

Mercedes predstavlja ogromni i pametni MBUX Hyperscreen

Novi će električni Mercedes-Benz EQS biti prvi model u kojem će biti ponuđen MBUX Hyperscreen, ekran koji se proteže gotovo punom širinom unutrašnjosti

Do predstavljanja Mercedesa EQS još je daleko, ali MBUX Hyperscreen daje dobar dojam što možemo očekivati od električnog top modela iz Mercedesa. Nemoguće ga je ignorirati – zakrivljeni ekran širok je 1,41 metar i proteže se gotovo čitavom širinom armature. Sastoji se od više ekrana koji se neprimjetno vizualno spajaju i ostavljaju dojam kao da je riječ o jednom velikom ekranu. Zahvaljujući ambijentalnoj rasvjeti iza ekrana Hyperscreen izgleda kao da “pluta” na armaturi. Ne treba brinuti za ogrebotine zahvaljujući dva sloja zaštitnog aluminij silikata. Osim zaštite, on bi trebao osigurati ilakše čišćenje i manju refleksiju.

Hyperscreen je OLED ekran osjetljiv na dodir s haptičkim povratnim informacijama, usporediv s onim u novoj S-klasi. Mercedes-Benz kaže kako je još intuitivniji. Vizualizacija prikaza je dodatno dorađena, a grafički je prikaz izveden u novoj kombinaciji narančaste i plave boje. Navigacija, radio i telefon uvijek su prikazani u vidnom polju putem takozvanog nultog sloja (zero-layer) pa korisnik ne mora prolaziti kroz podizbornike ili zadavati glasovne naredbe. Suvozaču je dodijeljen dio ekrana ispred njega, a do sedam putnika može kreirati svoje profile. Ako suvozača nema dio ekrana će se zatamniti i prikazivati zvijezde.

Dodatno, sustav MBUX u EQS-u na osnovi vozačevog ponašanja nudi razne prijedloge koje on jednostavno, jednim klikom, može prihvatiti ili odbiti. Raspon prijedloga je vrlo širok. Primjerice, ako često nazivate nekoga u određeno vrijeme sustav će vas na to podsjetiti, a jednako tako će vam ponuditi uključivanje funkcije masiranja na principu vrućeg kamena, ako to često koristite zimi. Podvozje Mercedesa EQS može se podići kako bi se osigurao veći razmak od tla. To je korisna funkcija za strme ulaze u garažu ili ležeće policajce. MBUX pamti GPS lokaciju na kojoj je korisnik koristio funkciju Vehicle Lift-Up i ako se vozilo ponovo približi GPS poziciji sugerira podizanje automobila. Prema Veri Schmidt, šefici odjela razvoja MBUX-a, sustavu u EQS-u je potrebno približno jednako vremena koliko i pametnom telefonu da upozna svog vlasnika.

Kapacitet učenja EQS-a pokriva značajno više značajki od ranijih sustava. U stvari, nova generacija sustava MBUX želi stalno biti korak ispred vozača. Kako će MBUX Hyperscreen raditi u praksi tek treba vidjeti, ali u svakom će slučaju biti dominantan faktor u korisničkom iskustvu Mercedesa EQS. Treba napomenuti kako Hyperscreen nije serijski ugrađen u EQS, već je na popisu doplata. S vremenom će se proširiti u ostale EQ modele, a nakon njih i u ostale automobile Mercedes-Benza.

Provjerite još

Mercedes EQA

Mercedes EQA najmanji je član električne obitelji

Novi početni model u Mercedesovoj električnoj obitelji EQ zove se Mercedes EQA i bliski je …