Renault Sport

Renault Sport (ponovo) postaje Alpine

Desetljećima je Renault Sport bio pojam za sve brze Renaulte, ali ta era dolazi kraju jer sportski je odjel sada preimenovan u Alpine

Kao što je i bilo očekivano, sportski odjel Renaulta više neće nositi ime Renault Sport. Alpine, sportska marka koju je Renault oživio prije nekoliko godina preuzet će pod svoje okrilje i ovaj odjel. Kao što je momčad u Formuli 1 postala Alpine, tako će sada i automobili koji su dosad nosili značku RS dobiti znak Alpine. Nema više Meganea RS, već će on odsad biti Megane Alpine.

Ovime je Alpine još narasla. Zaposlenici dosadašnjeg Renault Sporta nastavit će raditi na sportskim verzijama Renaulta, dok će ostali biti prvenstveno fokusirani na zasebne modele Alpine. Naravno, pritom će i blisko surađivati.

Ova promjena imena na neki način zatvara krug, jer Renault Sport je 1976. nastao od Alpine. Tada su se trkaći odjeli Alpine i Gordini ujedinili pod tim imenom. Mnogi legendarni Renaulti nastali su pod imenom Renault Sporta, uključujući R5 Turbo, Clio V6 i Megane RS Trophy.

Provjerite još

Renault Megane Conquest

Renault Megane Conquest – Kupe SUV za svakoga

Prvi puta proizvođač auta za mase nudi kompaktni SUV kupe po uzoru na premium modele. …