Singer ACS

Singerove posebne 911-ice za sve uvjete

Američki Singer poznat je po svojim preradama Porschea 911, a sada je za kupce pripremio dvije trkaće verzije nastale na osnovi generacija 964 iz 1990.

Američka tvrtka Singer Vehicle Design pokazala je dva posebna Porschea 911 koje su napravili za kupce. Dva modernizirana modela iz generacije 964 pretvorena su u relijaške zvijeri. Singer je angažirao bivšeg reli vozača i ljubitelja Porschea Richarda Tuthilla u izradi dvije 911-ice koje su preradili za utrkivanje. Par, pod zajedničkim nazivom All-Terrain Competition Study, dolazi u dvije različite verzije. Bijeli je namijenjen jurnjavi pustinjom, dok je crveni 911 namijenjen vožnji asfaltom.

Detaljne specifikacije Singer nije objavio, ali već i slike govore puno. Naravno, oba su automobila povišena, a ojačani su im podvozje i karoserija. Amortizeri su podesivi. Brojni dijelovi karoserije izrađeni su od karbonskih vlakana. Za pokretanje je zadužen 3,6-litreni šestocilindarski bokser, naravno hlađen zrakom, koji razvija najmanje 450 KS i 570 Nm. Snaga se na sve kotače prenosi putem petostupanjskog sekvencijalnog mjenjača.

Singerove 911-ice voze se na posebnim 16-colnim naplacima od lake legure na kojima su gume BF Goodrich All-Terrain. Snažne kočnice i hidraulička ručna kočnica su tu da sigurno i brzo zaustave aute, ali i da ih “namjeste” na pravu putanju pri ulasku u zavoj. Singer je u oba automobila ugradio i velike spremnike goriva, zaštitni kavez, navigacijski sustav, trkaća sjedala i sustav za vodu za piće vozača i navigatora.

Cijena ovakvih posebnih primjeraka nije poznata.

Provjerite još

Porsche Taycan

Porsche Taycan je Guinnessov rekorder u driftu

Električni Porsche Taycan postavio je novi Guinnessov rekord za najduži drift električnim automobilom na njemačkom …