Maserati Grecale

Stiže Maserati Grecale, manji Levanteov brat

Maserati Grecale bit će drugi SUV u ponudi ove talijanske marke, za broj manji od Levantea, a od njega se očekuju veliki prodajni rezultati

Maserati je uz sportski MC20 najavio još jedan važan model – SUV broj manji od Levantea. Dimenzijama bi ga najlakše bilo usporediti s Alfa Romeo Stelviom. Odmah smo dobili i ime – Maserati Grecale. Tradicionalno, riječ je o vjetru, u ovom slučaju sjeveroistočnom mediteranskom vjetru. Kod nas iz tog smjera puše bura.

U svakom slučaju, drugi “vjetroviti” SUV u ponudi i to korak ispod Levantea znači i pristupačniju cijenu, a to ga postavlja u ključnu poziciju u Maseratijevim prodajnim planovima. Koliko se god neki bunili protiv ovakvih modela činjenica je kako upravo oni donose glavninu prihoda. Teško bismo danas uživali u Porscheu 911 da nema Cayennea i Macana, a istu priču govore i prodajne brojke Bentleya Bentayge u odnosu na ostatak ponude britanske marke. Maserati očekuje kako će do 2025. 70 posto njegove prodaje biti SUV-i, 15 posto limuzine, a pet posto sportaši poput MC20.

Provjerite još

Maserati MC20

Maserati MC20 nova je jurilica iz Modene

Maserati MC20 rasni je sportaš čiji središnje postavljeni motor razvija 630 KS, što mu omogućuje …