Golf GTI Clubsport

Stiže novi Golf GTI Clubsport s 300 KS

Ubrzo nakon predstavljanja Golfa GTI, već je na red došla i njegova prva posebna izvedba, Golf GTI Clubsport

Osma generacija Golfa GTI razvija 245 KS što se možda nekima na prvu čini sasvim dovoljnim, ali svaki pravi oktanoglavac zna da konja nikad dosta… Znamo da je u planu Golf R, ali za one koji ne žele pogon na sve kotače, ili jednostavno nemaju strpljenja, Volkswagen je pripremio novi Golf GTI Clubsport.

Prošla generacija Golfa GTI Clubsport razvijala je 265 KS, a zahvaljujući funkciji boost motor je mogao privremeno isporučiti 290 KS. Novi Golf GTI Clubsport pokreće 2,0 TSI koji razvija 300 KS i 400 Nm. Tolika snaga i moment na prednje se kotače prenose putem sedmostupanjskog automatskog mjenjača DSG. Clubsportu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba manje od šest sekundi, a najviša je brzina ograničena na 250 km/h. Kao i prošla generacija, i novi Clubsport ima elektromehanički zatvarač diferencijala (običan GTI ima elektronski sustav XDS) čiji rad kontrolira središnji sustav Vehicle Dynamics Manager koji je povezan i s adaptivnom ovjesom, kao i sustavom DCC. Volkswagen je Clubsportu dodao i poseban režim rada podešen za postizanje najboljih vremena na Nordschleifeu.

Naravno, to nisu sve razlike. Upravljač je direktniji, a razni spojleri i manji aerodinamički dodaci dodaju više downforcea i veću stabilnost na visokim brzinama. Na prednjem se odbojniku ističe ogroman usisnik. LED Plus prednja svjetla su serijska, a LED matrična dolaze uz doplatu. Stražnji je spojler, baš kao i na prethodniku, izrađen od dva dijela, a posebni za Clubsport su i difuzor te dvije ovalne ispušne cijevi. Standardno Golf GTI Clubsport dolazi na 18-colnim kotačima, dok su 19-colni na popisu opcija. Iza njih su čeljusti kočnica crvene boje s natpisom GTI. Unutrašnjost je obogaćena sportskim sjedalima s integriranim naslonima za glavu koja su, kao i središnji naslon za ruku, volan i tepisi, prošivena crvenim koncem. Polugice za mijenjanje brzina skrivene su iza volana.

Golf GTI Clubsport neće zadugo ostati najsnažniji i najbrži Golf. Ne samo što će vrlo vjerojatno stići i Clubsport S, već i zbog skorog dolaska Golfa R. Novi, snažniji Clubsport S mogao bi dobiti i ručni mjenjač.

Provjerite još

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf 2,0 TDI Style

Malo bolji pogled na novi Volkswagen Golf otkriva kako je na nekim poljima, poput unutrašnjeg …