Volkswagen ID.GTI Concept

Volkswagen ID.GTI Concept – GTI na struju

Iako je GTI dosad bila oznaka isključivo benzinskih sportskih modela u Wolfsburgu su to odlučili promijeniti i predstavili su ID.GTI Concept

Na Salonu u Munchenu Volkswagen je prikazao interesantan koncept pod nazivom ID.GTI. To je kombinacija slova koji od ove marke još nismo vidjeli, a moramo priznati, niti očekivali. Slova GTI dosad su bila rezervirana za sportaše na benzinski pogon, GTE je stajalo na plug-in hibridima, a sportske verzije električnih modela nosile su oznaku GTX.

Volkswagen kaže kako će GTI biti oznaka namijenjena samo električnim modelima koji su vjerni originalnom konceptu, znači nečemu što se često naziva “hot hatch”. Ima smisla, jer niti kod benzinaca GTI nikad nije korišteno na Passatu ili Tiguanu. Volkswagen slova GTI i dalje vidi na kompaktnim “bombama”, najčešće s prednjim pogonom.

S obzirom da je ovaj koncept zasnovan na proljetos prikazanom ID.2all koji bi trebao biti novi “narodni auto” veličine današnjeg Pola, prednji pogon će imati. Kažemo imati, jer riječ je tek o studiji koja nema niti unutrašnjost. Ipak, ne bi trebalo ostati samo na studiji. Planira se dolazak serijske verzije ID.GTI 2026. ili 2027., kao sportske verzije modela ID.2.

Vanjski izgled jasno pokazuje kako su dizajneri koristili puno inspiracije iz ranijih GTI-ja, poput crnih rubova blatobrana prve tri generacije Golfa GTI, pa sve do loptice za golf na ručici za izbor pogona u još uvijek virtualnoj unutrašnjosti…

Provjerite još

Volkswagen ID7.7 Tourer

Volkswagen ID7.7 Tourer je električni karavan velikog dosega

Volkswagen ID7.7 Tourer je automobil koji električnu ponudu ovog proizvođača čini vrlo zanimljivom jer Europljani …