Volkswagen ID7.7 Tourer

Volkswagen ID7.7 Tourer je električni karavan velikog dosega

Volkswagen ID7.7 Tourer je automobil koji električnu ponudu ovog proizvođača čini vrlo zanimljivom jer Europljani vole karavane, a nema ih baš puno na struju

Volkswagen ID.7 električni je pandan Passatu. Passat je bio toliko popularan u karavanskom obliku da nova generacija postoji samo takva. Na tržištu je vrlo malo električnih karavana. Sve to vrlo jednostavno objašnjava zbog čega na tržište dolazi Volkswagen ID7.7 Tourer.

Volkswagen ovaj model vidi kao mješavinu Passata Variant i Arteona Shooting Brake – kombinaciju praktičnosti i lifestylea – ali o tome sami odlučite. Za početak, dužina karavana jednaka je “običnom” ID.7 što znači gotovo pet metara, točnije 496 centimetara, dok je međuosovinski razmak 297 cm.

U toliko prostora ima mjesta za prtljažnik osnovnog obujma 545 litara. Ako postavite naslone stražnjih sjedala malo uspravnije stat će 605 litara, a ako ih preklopite oslobađa se 1714 litara prostora. Koristan podatak za one koji često voze veće predmete je da je u tom slučaju teretna površina duga 195 cm, a širina na najužem dijelu točno jedan metar.

Unutrašnjost je naravno jednaka kao i kod druge verzije ID.7 što znači da ju odlikuje jednostavnost linija. Središnje mjesto zauzima ekran od 15 inča, dok je onaj ispred vozača malen i sadrži osnovne informacije.

Volkswagen ID7.7 Tourer u početku će biti dostupan u dvije verzije, Pro i Pro S. Obje pokreće već poznati elektromotor motor od 286 KS i 545 Nm na stražnjoj osovini. Glavna razlika između verzija je baterija. Pro ima bateriju od 77 kWh neto koja bi trebala biti dovoljna za doseg s jednim punjenjem preko 600 kilometara. Puniti se može najviše sa 175 kW, a u tom slučaju od 10 do 80 posto može se napuniti za manje od pola sata. Pro S ima bateriju od 86 kWh koja se može puniti s 200 kW, a doseg će biti 675 km. Modelu s manjom baterijom od 0 do 100 km/h treba 6,6 sekundi, dok je onaj s većom i težom baterijom jednu desetinku sporiji.

Na hrvatsko tržište Volswagen ID.7 Tourer stiže na ljeto kada će biti poznate i cijene.

Provjerite još

Stiže Volkswagen Golf osam i pol

Volkswagen Golf dobiva facelift. Kao i kod ID.3, puno je pažnje posvećeno poboljšanju jednostavnosti korištenja, …