Touareg R

Volkswagen Touareg R ima hibridnih 462 KS

Nakon puno godina ponovno stiže sportska verzija najvećeg VW-ovog SUV-a. Touareg R pokreće hibridni sklop od 462 KS

Prva generacija Touarega koristila je neke motore koje je u to doba Volkswagen imao u skladištima, poput W8 i W12 benzinaca te V10 i V12 turbodizelaša. Prvi je Touareg bio dostupan s 6,0 W12, kao i s 5,0 TDI motorom u atraktivnoj izvedbi R50. U aktualnoj, trećoj generaciji, titulu najsnažnijeg nosio je 4,0 V8 TDI sa 422 KS, ali dolaskom Touarega R to se promijenilo.

Touareg R sada je vrhunac ponude, a riječ je o plug-in hibridu. Zajedno rade 340 KS snažan 3,0 V6 TSI i 136 KS snažan elektromotor. Zajednički razvijaju 462 KS i 700 Nm koji se na kotače prenose putem osmostupanjskog automatskog mjenjača. Do 70 posto momenta prenosi se na prednje kotače, dok, ovisno o okolnostima i odabranom načinu vožnje, do 80 posto momenta može biti poslano na stražnji par kotača.

Baterija je smještena ispod podnice prtljažnika i kapaciteta je 14,1 kWh, ali Volkswagen nije objavio koliko je moguće prevaliti samo na struju. Najviša brzina u potpuno električnom načinu rada ograničena je na 140 km/h, dok je inače to ograničenje 250 km/h. Touareg R je prvi Volkswagen koji može koristiti sustav Travel Assist do najviše brzine od 250 km/h. Riječ je o sustavu koji kombinira adaptivni tempomat i sustav praćenja vozne trake.

Izvana se Touareg R raspoznaje po 20-colnim kotačima i paketu R-Line koji je naglašen crnim detaljima i agresivno oblikovanim odbojnicima. U unutrašnjosti je ukrašen detaljima od aluminija i sivim prošavima.

 

Provjerite još

Volkswagen ID7.7 Tourer

Volkswagen ID7.7 Tourer je električni karavan velikog dosega

Volkswagen ID7.7 Tourer je automobil koji električnu ponudu ovog proizvođača čini vrlo zanimljivom jer Europljani …