Audi Q3 Sportback

Audi Q3 Sportback 35 TDI

Danas nije više dovoljno imati razne veličine SUV-a u ponudi, već morate imati i njihovu “kupeoliku” verziju, a upravo takav je Audi Q3 Sportback

Audijev je model Q3 bio jedan od prvih malih SUV-a koji su nudili premium dojam većih Q5 i Q7 u manjem pakiranju. No, dok je tvrtka iz Ingolstadta s njim bila među prvima, malo im je dulje trebalo da se priključe “ludilu” oko kupe-SUV-a. Bolje ikad nego nikad, Audi je predstavio Q3 Sportback kojem je glavni konkurent BMW X2.

Za razliku od X2 koji se stilski značajno razlikuje od X1 na kojem je zasnovan Sportback je nešto vjerniji izgledu običnog Q3. Dapače, sprijeda su gotovo identični. Naravno, promjene iz profila su značajno veće. Linija krova spušta se puno ranije što rezultira i puno manjim stražnjim bočnim staklom i većim stražnjim spojlerom. Pogled straga otkriva “široka ramena” i generalno Sportback izgleda puno “čvršće” postavljen na cestu. Osim manjim stražnjim prozorom, stražnji se dio Sportbacka od običnog Q3 razlikuje po drukčijem poklopcu prtljažnika i stražnjim odbojnikom s lažnim difuzorom. Ukupan dojam nije čudan kao kod nekih drugih kupe-SUV-a, ali nije niti toliko jedinstven kao ranije spomenuti bavarski konkurent.

Dobra vijest je da kupeovski izgled nije pretjerano narušio praktičnost. Sportback je 29 milimetara niži od Q3, ali je i 16 mm duži što rezultira nešto dužim podom prtljažnika. Iako su im utovarni prostori drukčijeg oblika, oba automobila imaju jednak obujam prtljažnika od 530 litara. Ako preklopite sjedala u Sportbacku dobit ćete nešto manje prostora (1400 umjesto 1525 litara), ali teško da će to nekome smetati. Razlika je, naravno i u prostoru na stražnjim sjedalima. Prostor od sjedeće površine do kova 25 mm je manji od onog u Q3, ali i to je još uvijek dovoljno za putnike prosječnih gabarita. Prostora za noge ima jednako kao i u običnom Q3, a to je u vrhu klase.

Sprijeda je sve jednako kao i u Q3. To znači jednostavne linije i veliki ekran na središnjoj konzoli lagano zakrenutoj prema vozaču. Ispod njega su klasične komande klima-uređaja i atraktivan red tipki s osnovnim funkcijama. Pomalo neobično i jeftino jedino izgleda prazan komad plastike između njih na kojem je tek tipka za glasnoću audio sustava.

Naravno, po pitanju voznih osobina razlika između Sportbacka i običnog Q3 nema. To znači udobnu i stabilnu vožnju u svim uvjetima. Testirani je automobil imao i adaptivni ovjes koji u načinu comfort sjajno “pegla” rupe na cesti. Na poklopcu prtljažnika naš je Q3 Sportback nosio oznaku 35 TDI što u aktualnom Audijevom sustavu označavanja znači da ga pokreće dvolitreni turbodizelaš od 150 KS i 340 Nm. Na prednje se kotače snaga i moment prenose putem sedmostupanjskog automatskog mjenjača s dvije spojke. On je još uvijek brz i efikasan, ali treba reći kako su moderni osmo i devetostupanjski automatici kod konkurenta uglađeniji.

Performanse koje Q3 Sportback s ovim motorom ostvaruje posve su solidni, dapače, za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba mu 9,3 sekunde, a postiže najvišu brzinu od 205 km/h. Nije niti rastrošan – prosječna potrošnja prema normi WLTP od 5,8 litara nije nešto što nam se činilo da možemo postići, ali vozili smo se pretežno u gradu s prosjekom od 7,5 litara što smatramo posve realnim i dobrim rezultatom.

Puna oznaka testiranog Q3 Sportbacka glasi 35 TDI S Tronic Sline+ iza čega se krije dugačak popis serijske opreme na kojem su automatski klima-uređaj, sustav Drive Select, adaptivni tempomat, LED prednja i stražnja svjetla, MMI Radio plus, parking senzori sprijeda i straga… Sve to do registracije stoji 344.796 kuna. Uz ne pretjerano dug popis doplata za ambijentalno osvjetljenje, prednja sportska sjedala, električno otvaranje prtljažnika i još par sitnica cijena testiranog automobila popela se na 372.695 kuna. Dosta, ali ne i previše s obzirom na ponuđeno.

Audi Q3 Sportback 35 TDI S Tronic S line+
Motor: turbodizelski, 2,0 l, 4 cilindara
Snaga: 110 kW/150 KS pri 3500 o/min
Moment: 340 Nm od 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Mjenjač: automatski, 7 stupnjeva
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 9,3 s
Najviša brzina: 205 km/h
Dimenzije: 4500/1843/1556 mm
Međuosovinski razmak: 2680 mm
Potrošnja (NEDC): 4,7 l/100 km
Emisija CO2: 124 g/km
Cijena: od 344.796 kn (saznajte više na www.audi.hr)

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 7
Oprema - 7
Ekologija - 8
Cijena - 6

6.8

Razlika između Q3 i Sportbacka? Zapravo samo u dojmu. Prostora je slično, prtljažnici su jednaki, u vožnji su identični. U čemu je fora? U privlačenju još kupaca praktično istim modelom.

Provjerite još

Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback četvrte generacije

Novi će Audi A3 Sportback stići do ovog ljeta. Izvana nema iznenađenja, ali iznutra je …