Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross BlueHDi 130 S&S EAT8

Između SUV-a i karavana. Prostran, luksuzan i robusnog izgleda. Citroen C5 Aircross hvata kupce Škode Karoq i Peugeota 3008

Na stranu trendovi, ako imate obitelj i tražite novi automobil šanse su da tražite nešto s pristojnim prtljažnikom, jednostavno za korištenje, pregledno i sigurno. Citroen C5 Aircross kliknuo je na sve te kućice. Donosi naprednu Citroenovu tehnologiju, zanimljiv dizajn vanjštine i unutrašnjosti te bogate opcije opreme.

Citroenov dizajnerski jezik možda je malo i previše “glasan” u smislu da su im modeli postali poput onih kod Mercedesa ili Audija – slični jedni drugima kao jaje jajetu. C5 Aircross tako ima prepoznatljivu Citroenovu prednju dvodijelnu njušku. Ističe se najviše po zaštitama na vratima, krovnim nosačima, pomalo karavanskom izgledu i činjenici da je prilično masivan izvana. Straga ga krase 3D stražnja svjetla koja su vrlo cool. Sviđaju nam se i prednja svjetla, mala, a opet prilično snažna. Izgleda zanimljivo, moderno i tipično francuski. Ne slijedi europske okvire. Kad bi barem imao trun više osobnosti u odnosu na ostale Citroenove modele…

Naglašeni stilski detalji nastavljaju se i u unutrašnjosti. Volan koji je pomalo plosnat s gornje i donje strane, slijedi oblik otvora za ventilaciju te cijele prednje konzole. Obli rubovi i jednostavne linije. Ekran ispred vozača kao i centralni ekran daju laku preglednost i, kad se jednom naviknete, jednostavan infotainment sustav.

Visoka centralna konzola možda nije po izboru mnogih, no daje osjećaj sigurnosti, ali i golemi centralni spremnik. Ručica mjenjača je već prepoznatljiv detalj i uklapa se u taj neki skuplji štimung koji su pokušali i definitivno uspjeli postići u ovom automobilu. Unutrašnjost djeluje solidno i luksuzno. C5 Aircross nudi pregršt pretinaca u kabini, a dovoljno je visok i prostran i za više putnike.

Ono što nikad nisam prebolio, a potpuno mi je jasno zašto, jest da nisu izbacili nijedan C5 Aircross ni DS5 s hidropneumatskim ovjesom C5. Znam, sanjarim, ali ovakav automobil s onakvom udobnosti bio bi apsolutni pun pogodak. C5 Aircross ima klasični Citroenov ovjes, koji je udoban i štedi automobil na udarnim rupama. Nije suviše precizan, ali nudi razumnu dozu udobnosti. Snage ima dovoljno, mjenjač radi zadovoljavajuće i automobil nije nametljiv, možete se voziti laganim tempom bez umaranja. Nije potrebit po pitanju korekcija i ne nameće se. Nema mane koje vas bodu u oko.

Prostran obiteljski automobil koji nudi puno opreme, štedljive i potentne motore i čiji izgled neće zastarjeti tako brzo. Unutrašnjost dolazi s određenom dozom luksuza i ako vam se vizualno svidi, C5 Aircross sjest će vam i po ostalim stavkama. Infotainment je možda previše napredan za tehnologiju koja ga pogoni pa mu treba vremena. Tu je još par nedostataka, ali ima i brojne prednosti. Za primjer, stražnja klupa je pomična i može joj se podešavati naslon. Početna cijena je 195.000 kuna. Ako se zaigrate s konfiguratorom možete ga iznimno bogato opremiti. Što se pak motorizacije tiče, ovaj testirani model je, rekli bismo, ono što tražite. 130 KS je taman za sve potrebe, a automatski mjenjač čini ga praktičnim i jednostavnim.

Citroen C5 Aircross Shine BlueHDi 130 S&S EAT8
Motor: turbodizelski, 1,5 l redni, četiri cilindra
Snaga: 96 kW/130 KS pri 3750 o/min
Moment: 300 Nm 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,6 s
Najviša brzina: 188 km/h
Dimenzije: 4500/1860/1689 mm
Međuosovinski razmak: 2730mm
Potrošnja: 4,1/3,6/3,8 l/100 km
Emisija CO2: 100 g/km
Cijena: 274.000 kuna (više informacija na www.citroen.hr)

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 6
Oprema - 7
Ekologija - 8
Cijena - 7

7

Odličan omjer snage i potrošnje, čak i s automatskim mjenjačem.

Provjerite još

Mazda CX-30

Mazda CX-30 Skyactiv G-122 Plus

Prostrana poput trojke, kompaktna poput CX-3 i markantna poput CX-5. Mazda CX-30 je zapravo evolucija …