Fiat 500x

Fiat 500X 2,0 Multijet Cross

Možda se Fiat 500X na prvi pogled doima tek kao običan šminker, ali je više od toga, posebno u izvedbi s najvećim dizelašem od 140 KS i pogonom na sve kotače

Prema strategiji Fiata Tipo i Panda zaduženi su za razum i racionalno, dok je obitelj 500 zadužena za emocije i razigranost. Osnovni 500 u tu se priču uklapa savršeno, kao i njegova SUV verzija koja na najbolji mogući način spaja njegov dopadljiv retro izgled s modernim i popularnim oblikom SUV-a.

Vizualne su razlike zapravo minimalne. Sprijeda su prepoznatljiva okrugla svjetla izdužena više u oblik suze, a “brkovi” i krom na masci jasno pokazuju da je riječ o pravom članu obitelji 500. Iz profila 500X ima zapravo jednak stav kao i malena 500-tka, ali ima naglašenije blatobrane, viši krov i veći razmak od tla. Uz sve to, nudi se u dvije verzije, terenskoj i gradskoj.

Slična je priča i u unutrašnjosti. Osnovna ideja i pristup su poznati iz 500-tke, ali je u SUV ugrađena ozbiljnija i modernija armatura na kojoj središnje mjesto zauzima 6,5-inčni ekran osjetljiv na dodir. Prepoznatljivi elementi koji su zadržani su brojni, poput okruglih gumbića, ručice mjenjača i metalnih ručkica na vratima. Budući da je testirani primjerak bio terenski, a ne gradski u unutrašnjosti ima sive umetke grube teksture umjesto onih u boji karoserije.

Kabina 500X-a prostrana je, a dojmu dodatno doprinosi i veliki stakleni panoramski krov kakav je imao naš testirani primjerak. Vozač sjedi visoko, kao što se od SUV-a i očekuje, pa je preglednost dobra, a ulazak u kabinu lak i jednostavan i starijim osobama. Straga ima sasvim dovoljno prostora za dva putnika, a treći će se po potrebi ugurati između njih. Prtljažnik je posve na nivou klase s osnovnim obujmom od 350 litara, a preklapanjem stražnjih sjedala oslobađa se 1000 litara prostora. Posve dovoljno i za obiteljsku upotrebu.

Pod prednjim poklopcem našeg 500X nalazio se najveći motor u ponudi, dvolitreni Multijet turbodizelaš koji razvija 140 KS i najveći okretni moment od 350 Nm pri 1750 o/min. Snaga se na sve kotače prenosi putem šestostupanjskog ručnog mjenjača koji je posve solidan, brz i precizan. Performanse koje tako pokretani 500X ostvaruje više su nego solidne. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba mu 9,5 sekundi i postiže najvišu brzinu od 190 km/h. Prosječna potrošnja prema EU normi je tek 4,4 litre, ali u stvarnosti je priča ipak malo drukčija. U gradu smo se vozili sa 7,3 litre, a na otvornoj cesti dovoljno je bilo 5,7 litara što su zapravo sjajni rezultati s obzirom da nismo baš pazili.

Rotacijskim prekidačem kod mjenjača vozač može odabrati način vožnje koji mu najbolje odgovara. Na izbor su mu tri programa koji određuju reakcije motora i upravljača. Sport je namijenjen najboljem iskorištavanju performansi, All Weather služi za vožnju u lošim vremenskim uvjetima, dok će se većina uglavnom voziti u programu Auto koji pruža optimum udobnosti i potrošnje.

Na cesti se 500X ponaša iznenađujuće neutralno, a karoserija se u brzim prolascima kroz zavoje ne naginje koliko bismo očekivali. Zahvaljujući pogonu na sve kotače, dobro će se snaći i u skliskim uvjetima, kao i pri izletima izvan asfalta.

Fiat 500X s ručnim mjenjačem i pogonom na sve kotače dostupan je samo s paketom opreme Cross  koji sadrži 17-colne naplatke, audio sustav s komandama na volanu, tempomat, sustav za kretanje na uzbrdici, upozorenje pri promjeni vozne trake, električnu blokadu prednjeg diferencijala i još brojne korisne sitnice. Takav 500X do registracije stoji 206.978 kuna što nikako nije malo, ali za toliko ćete novca dobiti sposoban, šarmantan i bogato opremljen automobil.

Fiat 500X 2,0 Multijet Cross
Motor: turbodizelski redni, 4 cilindra
Snaga: 103 kW/140 KS pri 4000 o/min
Moment: 350 Nm pri 1750 o/min
Mjenjač: ručni, 6 stupnjeva
Pogon: na sve kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 9,5 s
Najviša brzina: 190 km/h
Dimenzije: 4273/1796/1620 mm
Međuosovinski razmak: 2570 mm
Potrošnja (EU): 5,8/4,4/4,9 l/100 km
Emisija CO2: 130 g/km
Cijena: 206.978 kuna (više informacija na www.fiat.hr)

 

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 7
Oprema - 7
Ekologija - 8
Cijena - 6

7

Fiat 500X u verziji s najsnažnijim motorom i pogonom na sve kotače nudi puno više od dopadljivog lica, ali to dolazi i s popriličnom cijenom