Nissan Qashqai

Nissan Qashqai 1,6 dCi Tekna Xtronic ProPilot

Nissan Qashqai opremljen tehnologijom ProPilot može vozaču značajno olakšati vožnju, posebno autocestom gdje vas u teoriji može sam voziti stotinama kilometara

Druga generacija Qashqaija donijela je veliku promjenu izgleda i značajno modernizirala popularni japanski crossover koji je zapravo bio začetnik te danas toliko popularne vrste automobila. Njezino osvježavanje prošle godine s druge strane donosi tek male kozmetičke promjene, ali i nove tehnologije koje mu omogućuju popriličan stupanj autonomne vožnje.

No, o tehnologiji ćemo kasnije, posvetimo se na početku izgledu. Promjene su ograničene na neke detalje oko prednje maske, stražnji odbojnik i sva svjetla. Malo i nježno, ali, iskreno, Nissan Qashqai je još uvijek svjež i privlačan, a znamo kako poslovica kaže: “ako nešto nije pokvareno…”

Slična je priča i s izgledom unutrašnjosti. Zapravo ništa nije nedostajalo kabini ranije, pa je Nissan ostavio sve više-manje kao i dosad, ali je povećao kvalitetu materijala i završne obrade. Na središnjoj poziciji obnovljen je ekran osjetljiv na dodir čija grafika možda izgleda pomalo zastarjelo, ali barem sve radi kako treba i jednostavno se koristi. Što se prostora tiče, Nissan Qashqai tu nije prvak klase. Dok su prostor za glave straga i prtljažnik od 430 litara dobri, malo nedostaje prostora za noge putnicima straga. Visoki tinejdžeri ili roditelji koji voze djecu u velikim ISOFIX sjedalicama to će uočiti.

Autonomna vožnja danas je velika priča u autoindustriji. Praktično svi proizvođači značajno investiraju u tehnologije za samostalnu vožnju. Nissan je svoju paletu sustava pomoći vozaču pod nazivom ProPilot predstavio u novom Leafu, a sada su ju ponudili i na Qashqaiju.

Zasnovani na bogatom paketu Tekna, ProPilot sustavi obiluju autonomnim tehnologijama što uključuje pametni tempomat i pomoć za vožnju u gužvi, kao i sustav praćenja trake i pametnog pomagača kod promjena traka. Ono što Nissanov ProPilot razlikuje od većine konkurenata je to što se sustavom upravlja putem jedne tipke na volanu. Ona uključuje sve sustave istovremeno, bez potrebe za traženje po kompliciranim menijima.

ProPilot, u osnovi, radi kao standardni Qashqaijev adaptivni tempomat. Odaberete željenu brzinu, a sustav održava postavljeni razmak od vozila ispred. Ako vozite brže od 60 km/h ProPilot će vas automatski držati u odabranoj traci, uz malene i nježne korekcije volana.

Na prvu ne izgleda ništa revolucionarno, ali najveće je iznenađenje koliko je ta tehnologija dobro integrirana i nježna u postupanju. Dok neki drugi sustavi snažno prikoče kada detektiraju potencijalnu opasnost ili panično koče kada se neki automobil prestroji ispred vas, ProPilot to radi puno nježnije. Konstantnim skeniranjem ceste ispred automobila usporava ga nježno i gotovo s ljudskom razinom predviđanja. Toliko je intuitivan za upotrebu da smo ga na kraju uključivali istog trenutka kad bi se uključili na autocestu. Naravno, još je uvijek riječ o sustavu koji zahtijeva da držite ruke na volanu čitavo vrijeme, a ako ih maknete prvo će vas upozoriti zvučno, a ako ih ne vratite na kraju će zaustaviti automobil.

Sustav ProPilot zasad je dostupan samo u kombinaciji s automatskim mjenjačem XTronic i dizelskim motorom obujma 1,6 litara od 130 KS. Riječ je o dobro poznatom motoru koji odlikuju uglađenost, elastičnost i niska potrošnja, a Qashqaiju osigurava i vrlo dobre performanse.

Bogati paket opreme Tekna već serijski sadrži puno. Tako su u njemu serijski 19-colni naplaci, LED prednja svjetla, sjedala u kombinaciji kože i tkanine, sustav kamera za parkiranje, dvozonska automatska klima, pametni ključ, zatamnjena stražnja stakla… Sve to, bez sustava ProPilot do registracije stoji 245.300 kuna, a za njega ćete morati doplatiti još 8000 kuna (bez trošarine). Zajedno s trošarinom cijena do registracije je 253.860 kuna. To je doplata koju svakako preporučamo.

Nissan Qashqai 1,6 dCi Tekna Xtronic ProPilot
Motor: turbodizelski, 1,6 l, 4 cilindra
Snaga: 96 kW/130 KS pri 4000 o/min
Moment: 320 Nm pri 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Mjenjač: automatski, bezstupanjski (CVT)
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,1 s
Najviša brzina: 183 km/h
Dimenzije: 4394/1806/1590 mm
Međuosovinski razmak: 2646 mm
Potrošnja (EU): 5,3/4,4/4,7 l/100 km
Emisija CO2: 122 g/km
Cijena: 253.860 kuna (više informacija na www.nissan.hr)

 

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 8
Oprema - 8
Ekologija - 7
Cijena - 7

7.4

I bez sustava koji omogućuje vožnju zatvorenih očiju Qashqai s ovim motorom, mjenjačem i opremom privlačan je i ugodan automobil koji će zadovoljiti želje i potrebe mnogih