Opel Corsa 1,4 Easytronic

Uz klasični automatski s četiri brzine, Corsa dolazi i s Easytronic mjenjačem, koji je zapravo robotizirani ručni mjenjač

Proces odrastanja automobila nije uvijek najsvjetliji. Zbog zahtjeva tržišta i želje za diferenciranjem, dizajn i kvaliteta katkad odu u krivom smjeru. Kod Opela je to kroz godine bilo prilično izraženo. Ipak, u novije vrijeme, s novim dizajnerima, oscilacije je zamijenila izvrsnost. Dizajnerski DNK, je vidljiv na svim modelima, pa tako i na malenoj Corsi. Corsa sada sprijeda liči na mlađeg brata Adama, a straga na stariju, veću sestru, Astru. Dobila je nešto ozbiljniji izgled, ali i dalje izgleda prilično svježe.

Opel je slušao kupce i nastojao udovoljiti njihovim željama, pa i listi zahtjeva koje jedan gradski mališan mora ispuniti. Corsa ima jedan od najvećih prtljažnika u klasi, 280 litara, koji se preklapanjem sjedala pretvara u 1090 litara utovarnog prostora. Po pitanju ergonomije odavno su diplomirali i za upravljačem je lako pronaći zadovoljavajući položaj uz prilično podesiv upravljač. Sjedala su udobna, nemaju velike bočne potpore pa djeluju malo foteljasto i jeftino. Mjesta straga također ima začuđujuće puno. U auto se mogu bez problema smjestiti četiri odrasla muškarca bez kompromisa u prostoru za noge. Mjesta za glavu straga također ima u izobilju.

Pretinaca ima napretek i funkcionalni su, mogu primiti velike boce vode, mobitele koji su s vremenom narasli na veličine cigle ili pak razne sitnice. Tu je USB priključak, relativno jednostavan infotainment koji tik ulazi u „dobar 3“ razred po našim kriterijima uz solidno ozvučenje. Zanimljivi detalj su grijači prednjeg vjetrobrana koji uvelike olakšavaju odleđivanje zimi. Palac gore za ovu funkciju, uz savjet ako kupujete Corsu, neka vam ne bude teško nadoplatiti policu osiguranja za vjetrobran. Vjerujemo da nisu najjeftiniji.
Dolazimo i do manje svijetlih točaka. 1,4 motor koji mnogi kude kao slabašan i trom, zapravo nije toliko loš. Štedljiv je ako od njega ne zahtijevate previše i iznad 4000 okretaja ima onoliki potencijal koliko i očekujemo od ovakvog auta. Ništa spektakularno, ali daleko od tromog. Diskutabilan je odabir mjenjača. Naša je testna Corsa imala Easytronic mjenjač, koji je zapravo robotizirana varijanta ručnog mjenjača. Obični, automatski mjenjači imaju pretvarače momenta kojima je iskoristivost relativno niska. Opel je doskočio tome pa je sustavom automatizacije izbacio lijevu pedalu i sve funkcije spojke te promjene stupnja prijenosa robotizirao. I dalje imate lamelu i dalje imate prekide na ubrzanjima. Prekidi nisu najkraći na svijetu, ni najglađi. Potpuno opravdani sustav, a zato što nema velike gubitke na mjenjaču, Corsa je i štedljiva. Vozite li se laganim do umjerenim tempom to nećete promjene stupnja toliko primijetiti, a kupci ovakvog automobila upravo tako i voze 99 posto vremena.

Opel-Corsa-robotizirana-9Zabava će ipak izostati. Preko upravljača ne možete procijeniti količinu gripa, ovjes je mekan i pomalo lelujav zbog povećanja udobnosti, a  mjenjač žustar tempo ne prati najbolje. Ako se pak odlučite na duži put, zanimljivije će vam biti opušteno pratiti potrošnju koja može biti solidno ispod 6 litara uz malo truda.

Koliko para toliko…
Corsa Easytronic definitivno ima svoju klijentelu. Prostrani gradski auto, okretan, simpatičnog izgleda i niske cijene, kojeg možete voziti bez razmišljanja o spojki ili promjeni brzina. Prepoznati ćete klijentice u prethodnoj rečenici. S druge strane, kad otvorite Opelov konfigurator na njemu možete provesti par sati u igri s opremom, kotačima, cijenama, bojama i uređenjem unutrašnjosti. Mogućnosti su neograničene. S aspekta kupca ubrajamo njihove ponude među najinovativnije i najpristupačnije.

Corse kreću od 82.000 kuna pa na dalje, a ponuda opreme je izvrsna. Poželjeli bismo jedino mrvu paprenije motore, no za to postoji Corsa OPC.

Opel Corsa 1,4 Easytronic
Motor: benzinski, 1,4 L, redni, četiri cilindra
Snaga: 66 kW (90 KS) pri 6000 o/min
Moment: 130 Nm pri 4000 o/min
Mjenjač: automatizirani, pet stupnjeva
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 12,8 s
Najviša brzina: 170 km/h
Dimenzije: 4021/1736/1479 mm
Međuosovinski razmak: 2510 mm
Potrošnja (EU): 5,8/4,0/4,7 l/100 km
Emisija CO2: 110 g/km
Cijena: 97.734 kn (više informacija na www.opel.hr)

Ocjene

Performanse - 4
Udobnost - 6
Oprema - 5
Ekologija - 8
Cijena - 7

6

Dobar početnički automobil za osobe ljepšeg spola. Šparna i ljepuškasta, idealna je za gradsku vožnju uz povremene izlete