BMW M3

BMW M3 i M4 na prvim službenim fotografijama

BMW M3 i M4 trebali bi biti predstavljeni večeras, ali službene fotografije malo su se ranije od plana pojavile na internetu

Prve fotografije novih BMW-a M3 i M4 pojavile su se danas na Instagramu, malo ranije od planiranog. BMW M3 ima posebnu zelenu boju, dok je M4 na ovim fotografijama žute boje koja, uz malo mašte sliči na slavnu boju Dakar Gelb. Prepoznatljiva maska Serije 4 s velikim bubrezima nalazi se i na M3, dok obične Serije 3 imaju drukčiji prednji kraj. Nešto slično BMW je već napravio prije dvije generacije kada je M3 E90, tada limuzina, imao lice nalik tadašnjoj Seriji 3 kupe. Pored toga, oba su modela doživjela uobičajeni vizualni M-tretman. Tu su agresivni odbojnici, vanjski retrovizori na dvije “peteljke”, kao i stražnji difuzor kojem su sa svake strane po dvije ispušne cijevi. Uskoro se očekuje i predstavljanje karavanskog M3 što će biti po prvi put u povijesti.

BMW je već ranije objavio što se nalazi u nosu novog M dvojca. Pod poklopcem je 480 KS snažan 3,0 redni šestocilndraš, što je značajno više od prošle generacije u kojoj je M4 Competition imao 450 KS. Naravno, novi BMW M3 i M4 također će imati verzije Competition, a oni će razvijati 510 KS i 650 Nm. Osnovne verzije od 480 KS dolazit će s ručnim šestostupanjskim mjenjačem, dok će Competition imati  osmostupanjski automatski mjenjač M Steptronic. Pogon je na stražnje kotače, ali kasnije će stići i verzije s pogonom na sve kotače xDrive.

Službeno predstavljanje M3 i M4 planirano je za večeras.

Provjerite još

BMW 128ti

BMW 128ti je bavarski odgovor na VW Golf GTI

BMW 128ti u ponudu Serije 1 ne donosi samo snažan četverocilindarski motor, već vraća u …